Politika

Éjszakai közlekedést és minőségi lakhatást ígér a Momentum Szegedre

Éjszakai közlekedést és minőségi lakhatást ígér a Momentum Szegedre

2018. február 8., csütörtök
Éjszakai közlekedést és minőségi lakhatást ígér a Momentum Szegedre

A Közös Ország Mozgalom által szervezett, de végül inkább lemondott vitába egyik utolsó beleállóval, a Momentumos Mihálik Edvinnel, a párt szegedi alapszervezetének vezetőjével beszélgettünk.

A

Szegedre szervezett politikai vita

olyan jelleggel ért véget, mint ahogy az ovisok küzdenek a homokozóban: ha Csabika nem jön, akkor Sanyika sem megy.Mi végül úgy döntöttünk, hogy mégis kíváncsiak vagyunk arra, hogy mivel álltak volna ki a pártok. Elsőként a Momentumot kerestük. Igen részletes, 364 oldalas országos programjuk van,amiből bőven lehetett válogatni.

Mihálik Edvin

az általa leginkább kedvelt témákat vezette fel nekünk.

Szeged az innovációs központ

Elsőként Szegedet, mint egy innovációs központot látják, aminél az egyetem működését, és a kutatásfejlesztésekre költött pénzek hatékonyságát vizsgálnák meg.A startupok világát is megemlítette, ami kapcsán azt tartja fontosnak, hogy a fiatalokat tőketámogatás segítségével Szegeden tartsák.

Jó kecó - támogatással

A fiatal politikusjelölt szerint Szegeden komoly probléma, hogy túl drágák a lakások. Ezért

Lakásfenntartási támogatást szeretnének folyósítani az arra rászorultaknak. Emellett az önkormányzati lakások eladását is meg akarják állítani. Javítanának a kollégiumok minőségén is, hogy kevesebb egyetemista kényszerüljön albérletbe.

Éjszakai közlekedés

Végül, de nem utolsó sorban az éjszakai közlekedésen szeretnének javítani. Ahogyan Mihálik Edvin fogalmazott:

Minden szegedi szülő számára a gyermekei biztonsága a legfontosabb, az éjszakai közlekedés pedig nagyobb biztonságot jelent a város fiataljainak.

Cikkünk folytatását, amiben az összes nagyobb, Szegeden induló párt terveit ismertetjük, jövő héten olvashatják. Fotó: Mihálik Edvin - Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.