Politika

Szijjártó: további támadásokra kell felkészülni a bevándorlás elutasítása miatt

Szijjártó: további támadásokra kell felkészülni a bevándorlás elutasítása miatt

2018. január 10., szerda
Szijjártó: további támadásokra kell felkészülni a bevándorlás elutasítása miatt

Mivel Magyarország a népakaratnak megfelelően nem akar bevándorló országgá válni, arra kell felkészülni, hogy ez további támadásokat fog kiváltani az EU és egyes tagállamok részéről - jelentette ki Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett: a migrációs válság már három éve áll az európai politikai diskurzus középpontjában, ám továbbra is elképesztő képmutatás övezi a kérdést. Ugyanakkor, miközben az Európai Parlament és az Európai Bizottság sem adta fel a felső határ nélküli folyamatos betelepítés tervét, az látható, hogy szinte minden tagállam álláspontja közelít a magyar kormány azon álláspontjához, hogy erősíteni kell a külső határok védelmét és az unión kívül kell kezelni a problémát - tette hozzá.

Szijjártó Péter elképesztőnek nevezte Martin Schulznak, a német "szocialisták" (SPD) vezetőjének Magyarországot elítélő nyilatkozatait. Szerinte a politikus figyelmen kívül hagyja, hogy Németország Magyarországnak köszönheti a migrációs nyomás csökkenését.

Vagyis Németország déli határa ma a magyar-szerb és a magyar-horvát határon található, és ha Magyarország nem költött volna mintegy egymilliárd eurót a déli határok védelmére, Németországnak sokkal nagyobb problémával kellene szembenéznie. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.