Közélet

Szeged karácsonyfája még egy ideig marad a belvárosban

Szeged karácsonyfája még egy ideig marad a belvárosban

2018. január 9., kedd
Szeged karácsonyfája még egy ideig marad a belvárosban

Szerdától szállítják el a kidobott fenyőket Szegeden, de a város karácsonyfája, sőt, még a fényszarvas is marad pár napig.

Egyre szaporodnak a kukák mellett a fenyővé visszafokozott karácsonyfák Szegeden, ezért holnaptól el is szállítják ezeket. – Sokan szaloncukros papírral, vagy nejlonba, kukás zacskóba húzva teszik ki a fájukat, megnehezítve ezzel munkatársaink dolgát. Az a legjobb, ha a csupasz fát a kuka mellé teszik, vagy egy szélvédett helyre, egy kupacba. Minden szerdán különjárattal gyűjtjük össze a kirakott fákat, ezt követően szelektálva szállítjuk ki a komposztáló üzembe bezúzásra– mondta el Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, később azt gyalogutak beszórására használják fel. Még néhány napjuk van a szegedieknek kiélvezni az ünnepi fényeket, Makrai László elmondása szerint ugyanis ezeket január 28-a után elkezdik leszedni. Akkor bontják le a város karácsonyfáját és a fényszarvast is. Ez utóbbi tehát megint

fej nélkül, szétszerelve, egy vegyesraktárban várja majd a következő bevetést

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.