Sport

A vízi sportok szerelmesei máris "birtokba vették" a Tiszát + VIDEÓ

A vízi sportok szerelmesei máris "birtokba vették" a Tiszát + VIDEÓ

2018. január 5., péntek
A vízi sportok szerelmesei máris "birtokba vették" a Tiszát + VIDEÓ

Tizenharmadik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba ülnek.

A hajók a Szegedi Vitorlás Kikötőből idillikus meteorológiai viszonyok között futottak ki. Az idén még elmaradt a jégzajlás, maximum a levonuló árhullámnak köszönhető nagyobb sodrásra és az uszadékokra kellett külön figyelmet fordítani. A kellemes DNY-i szélben többen a hátszélvitorlákat is felhúzták, úgy hajóztak vissza a kikötőbe – osztotta meg hírportálunkkal Kipper György, a Tiszavirág Sportegyesület elnöke.

A Tisza-Party-n újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, volt tanítványokat. A kellemes közérzetet forró tea, sütemények, a vidám hangulatot forralt bor biztosította, melyet az ArgenteusLight kórus előadása tovább fokozott.

A szervezők remélik, hogy a megkezdett 2018-as szezonban a vitorlás és kishajós oktatás, sárkányhajózás és kerti partik közben sűrűn találkoznak majd a Szegedi Vitorlás Kikötőben.

Az eseményen készült kisfilm ide kattintva tekinthető meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.