Szórakozás

Mit ne (t)együnk Szilveszterkor

Mit ne (t)együnk Szilveszterkor

2017. december 31., vasárnap
Mit ne (t)együnk Szilveszterkor

Tilos a szárnyas fogyasztása, valamint a hal sem kecsegtet sok jóval – legalábbis annak, aki tulajdonít jelentőséget a szilveszteri babonáknak, szokásoknak.

Mondjon nemet a csirkére

A csirke, vagy tyúk fogyasztása nem ajánlott Szilveszterkor, mivel hátrafelé kapirgál, úgy elkaparja a szerencsét. Sőt, a pulyka még haragot is hoz az új évbe. A baromfit még a virslinél is kerülni kell. A hal szintén baljós árnyakat vetít előre, hiszen elúszik vele a szerencse.

Na, de akkor mi kerüljön az asztalra?

A lencseszemek az aprópénzre hasonlítanak, azok a bőséget, a jólétet szimbolizálják. Egy finom lencseleves vagy lencsefőzelék jó választás lehet december 31-én. A disznóhús elengedhetetlen részét kell képeznie a szilveszteri és az év eleji étkezésnek, ugyanis a sertés befelé, a házba túrja a szerencsét. S, hogy a szerencsénk minél tovább kitartson, nyúljon, fogyasszanak rétest. Abból is fontos, hogy minél több töltelék kerüljön bele, hiszen az a bőséget jelképezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.