ARC

Az illatok gyógyítják a testet és a lelket is!

Az illatok gyógyítják a testet és a lelket is!

2017. december 4., hétfő
Az illatok gyógyítják a testet és a lelket is!

Ön felfedezte már az illóolajok csodálatos világát? Ha még nem, akkor itt a kiváló alkalom.

– A természet ereje gyengéd öleléssel segíthet, ha a legyengült szervezetnek egy kis támogatásra van szüksége – mondta el lapunknak Szendrei Ági aromaterápiás tanácsadó, aki már több mint két éve foglalkozik a gyógyító illatok tanulmányozásával.

Szendrei Ági aromaterápiás tanácsadó

Mint mondja, az olajok pozitív hatását saját magán és a közvetlen környezetén is volt alkalma megtapasztalni. – Szeretném továbbadni azt a tudást, amelyet az évek során elsajátítottam, hiszen ezekben

az illóolajokban olyan erő rejlik, amellyel a megfelelő alkalmazás mellett szelídebben tudjuk gyógyítani a testünket,

mint a gyógyszerekkel – tette hozzá a szakember, akinek legemlékezetesebb sikertörténete az akkor nyolc éves kisfiának lázcsillapítása volt. Áginak az illóolajok téli időszakra is remek alternatívákat kínálnak, hiszen a borsmenta, az illatos citrom, vagy a teafa olaj bizony kitűnő ellenszere a náthás, vírusos megbetegedéseknek. – A személyes kedvencem a teafa olaj nagyon megosztó illata van, ugyanakkor remek fertőtlenítő,ezért mindig lapul a táskámban egy üveg– mesélte. Természetesen a tél melegét idéző illatok kedvelői is megtalálhatják kedvencüket, hiszen a fahéj vagy a szegfűszeg is kiválóan alkalmas a gyógyításra. - A megfelelő információk birtokában

a természet erejét felhasználhatjuk a betegségek gyógyítására.

Egészségünk megőrzéséért pedig úgy tehetünk, ha figyeljük testünk üzeneteit és a szakember által összeállított receptekkel aromás válaszokat adunk rá – folytatta Szendrei Ági, hiszen csak a megfelelő eredetű és minőségű olajokat lehet terápiás célra használni. Természetesen nemcsak testünket, hanem lelkünket is ápolhatjuk a megfelelően összeállított olajok kombinációjával. A nyugtató hatású levendula és a mandarin kiválóan alkalmas a stressz oldásra. Tejszínbe csepegtetve, majd fürdővízben elkeverve hideg napokon elcsendesíti a testet és az elmét egyaránt.

Az olajok gyógyító hatásával a legújabb Aromavilág workshopon ismerkedhet meg december 7-én,

ahol Szendrei Ágitól, a

"Megálló - Tarján felett az ég" közösségi házban azt is megtudhatja

, hogy: Milyen hatóanyagok vannak az aromaterápiában? Miként jutnak az illóolajok a szervezetünkbe? Hogyan fejtik ki a hatásukat?

Az Aromás gyógyulás-illatos egészség program a Nő arcai Egyesülettel közös szervezésben valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.