Írjon nekünk

Közélet

Elindult a kistérség nagy ifjúsági projektje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:


A Mórhalmi járásban élő fiataloknak szervez képzés sorozatot a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület a Morajlás program keretén belül.

A térségben élő fiatalok bevonásával mind helyben, mind a térségben ifjúsági programok, rendezvények valósulnak meg. A projekt célja a különböző települések fiatalja közötti párbeszéd, közös gondolkodás, és értékteremtő cselekvés ösztönzése. „A tervek szerint a homokhátsági kistérség 12 településén ifjúsági klubok indulnak, ezért szeretnénk több 15-29 év közötti fiatalt is bevonni a három évig zajló programba, annak érdekében, hogy minél többen magukénak érezzék a Mórahalmi Járást” – mondta el portálunknak Masir Norbert, a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület ifjúsági referense. Hangsúlyozta, kiemelt feladatnak tekinti az egyedülálló módon megalakított és azóta is működő Homokhátsági Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatok együttműködésének újraszervezését, az általuk szervezett térségi találkozók, illetve az ezekre épülő szabadidős rendezvények által. Sőt, a csatlakozó fiatalok saját elképzeléseik alapján közös együttműködésben minden évben megszervezhetnek egy-egy térségi ifjúsági összművészeti kis fesztivált is, amely formabontó a maga nevében.

Masir Norberttől megtudtuk, a hat hétvégéből álló képzés, amely októberben kezdetét vette a jövő év márciusáig fog tartani. „A fiatalok olyan ingyenes előadássorozatban vehetnek részt, amely a települési ifjúsági munkát erősíti” – tette hozzá az ifjúsági referens, aki szerint hosszú távon a helyi önkormányzatok munkáját is segíthetik az összefogással. Szeptemberben a zákányszéki hetedikesek is megmutatták tehetségüket a legutóbbi Morajlás Ifjúsági Fesztiválon Bordányban. „Nagy lelkesedéssel és közös erővel készültünk a produkcióra. Elmondhatom, a gyerekek egytől egyig részt szeretnének venni a közösségi életben, így jó lehetőségnek tartom, hogy a rendezvény keretén belül megtudták mutatni tudásukat más települések lakóinak is” – fogalmazott a SZEGEDma hírportálnak Boldog Anna Fanni, a Morajlás zákányszéki ifjúságsegítője. Majd kiemelte, eddig nem halott még olyan programról, amelynek a célja az lenne, hogy a környékbeli fiatalok közelebb kerüljenek egymáshoz, ezért is tartja a projektet egy nagyszerű kezdeményezésnek. „A fesztivál sok emberrel megismertette a kezdeményezést, és bízom benne, a jövőben is minden egyes esemény után egyre többen találkoznak majd a programmal, hiszen nekünk ifjúságsegítőknek az a feladatunk, hogy megtaláljuk, és megmutassuk másoknak a köztünk élő tehetséges fiatalokat” – tette hozzá.

A megvalósuló projekt a homokháti kistérség ifjúsági önkormányzatainak, ifjúsági referenseinek és civil szervezeteinek több mint egy évtizedes együttműködésének szakmai tapasztalataira épül. A fiatalok számára a részvétel teljesen ingyenes, hiszen az ellátás, a szállás, és képzés díját a Szechényi 2020 pályázatnak köszönhetően biztosítani tudják a szervezők.

Fotó: Facebook

Kommentek

Hírzóna

Márki-Zay szerint a vásárhelyi kórház jobban működött a Gyurcsány-korszakban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyre furcsább kijelentései vannak.

Tovább olvasom

Közélet

Ujhelyi István beleszállt az Európai Bizottság frissen megválasztott elnökébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szerinte Ursula von der Leyen narancsszemüveget hord.

Tovább olvasom

Hírzóna

Minden negyedik házaspárt érint a meddőség Magyarországon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

20 százalékban valamilyen külső okra vezethető vissza.

Tovább olvasom

Aktuál