Szabó Bálint: Nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Interjút készített a 888.hu Szabó Bálint jogásszal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjével, aki hétről hétre számonkéri Botka Lászlón korrupciós botrányait. A szegedi jogvédő szerint elképzelhető, hogy jövő ilyenkor már nem Botka lesz Szeged polgármestere, tehát még a 2019-es önkormányzati választások előtt távozik székéből – írja a hirado.hu.

Botka László 18 napja bujkál, 18 napja nem látta senki Szegeden, a munkahelyére nem jár be, a nyilvánosság előtt nem mutatkozik, eseményeken és rendezvényeken nem vesz részt, egyes hírek szerint nincs is Szegeden. Talán kivár, talán a lemondáson gondolkodik – mondta a 888.hu-nak adott interjúban Szabó Bálint.

A szegedi jogvédő arról is beszélt: a lemondás lehetősége továbbra is Botka László kezében van, ő maga pedig hétfőn a szegedi jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságon keresztül Szeged Város Közgyűléséhez fordult, és a polgármester korrupciós ügyei miatt méltatlansági és összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett. Erről – mint mondta – a soron következő bizottsági ülésen tárgyalnak, és várhatóan a novemberi közgyűlésen döntenek a képviselők – összegez a hirado.hu.

Szabó Bálint azt is közölte, hogy Felmondok Botka Lászlónak címmel civil aláírásgyűjtésbe kezdtek Szeged több pontján, „mert ugyan érezzük a helyi közhangulatot, de kíváncsiak vagyunk a szegediek véleményére”.

Botka László 10 hónappal ezelőtt megszűnt gyakorlati értelemben Szeged polgármestere lenni – jelentette ki Szabó.

Előző sztori

Együtt futottak a Novotel dolgozói és vendégei

Következő sztori

Wallenberg nyomán az Emlékpontban + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek