Írjon nekünk

Egyetem

Sportban mérik össze tudásukat az ország jogászai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Pénteki kezdettel szervezi meg az első Jurista Kupát a Pro Jure – Egyesület a Szegedi Joghallgatókért és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata. A három napos rendezvényen a sport mellett a szakmai programok és a szórakozás is előtérbe kerül majd.

„Két évvel ezelőtt, a Pro Jure létrejöttekor merült fel az ötlet, hogy a medikus kupa mintájára szervezzünk egy sportversenyt, amelyre az ország összes jogi karát meghívjuk” – mondta el hírportálunknak Bogdány Tamás, a Pro Jure elnöke. A szervezet hivatalos egyesületté válását követően kezdődhetett meg a tényleges munka az első jurista kupa életre hívásához, így valósul meg október hatodika és nyolcadika között a sportesemény, melyen az ország nyolc jogi kara közül hét részt vesz, összességében körülbelül háromszáz sportolót és kétszer ennyi szurkolót várnak a szervezők.

A résztvevő jogászok négy sportágban versenyeznek majd, pénteken sárkányhajóval szállnak vízre a Szegedi Vízitelepen, szombaton pedig az SZTE JGYTK Topolya sori sportlétesítményében indul a férfi és női kosárlabda, a Hattyas sori sportközpontban pedig a röplabda, ezek mellett a futballnak a Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola ad otthont.

„Az első Jurista Kupa a sportversenyek mellett színes kísérőrendezvényekkel is kibővül, a fizikai felkészültség mellett szellemi tudásukról is számot adhatnak a Szegedre látogató joghallgatók” – tudtuk meg Bogdány Tamástól. Péntek este várják a versenyzőket a slam poetry estre, melynek keretein belül a nevezett karokról egy jogász ismertet egy jogesetet, egy slam poetry-s pedig a maga stílusában „szinkron tolmácsol.” A Sing Sing Music Hall-ban tartott eseményt a Belga koncertje zárja.

Szombaton a csapatsportok indulása mellett a Hattyas soron mini-fesztivállal is kiegészül a Jurista Kupa, többek közt fröccspong, csocsó várja az alternatív sportok kedvelőit, valamint Fifa a BarCraft jóvoltából. Ezek mellett a szakmai programok is előtérbe kerülnek, előadást tart majd a Gordius, az Ars Boni, a Toastmasters Szegedi Retorika Klub és az MKT Szegedi Ifjúsági Bizottsága.
A vasárnapi döntőkkel záruló rendezvény győztese vándorkupát kap majd, illetve elnyeri következő Jurista Kupa megrendezésének jogát.

A hagyományteremtő céllal életre hívott Jurista Kupa megszervezése azért jelentős a Pro Jure elnöke szerint, mert így kialakulhat egy országos jogászközösség és az ország különböző jogi karairól megismerhetik egymást a joghallgatók, ami mindenki számár csak pozitívumokkal járna. „A közösségteremtő erő a lényeg, ami összehozza az ország összes jogászát, így az esetleges jövőbeli kollégák már ismerősként köszönthetik majd egymást” – hangsúlyozta Bogdány Tamás.

Az I. Jurista Kupa a Legrand Zrt., a BarCraft Szeged, a Trója Ételbár és Kávézó, a Rádió 88, a Pappas Auto Magyarország és a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.

További részletek ITT.

Egyetem

Klasztertag lett az SZTE mezőgazdasági kara

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Agrárinformatikai Klaszter közgyűlésén.

Tovább olvasom

Egyetem

Nemzetközi fotóversenyen indult az SZTE hallgatója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mi is szavazhatunk Vass Nikolett képére.

Tovább olvasom

Egyetem

A mesterséges intelligenciáról okosítanak fel az AudMax következő előadásán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kampis György evolúció- és mesterséges intelligenciát kutató professzor jóvoltából.

Tovább olvasom

Aktuál