Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hepp-kupa mérkőzésen lép pályára holnap a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabán. A kék-sárga játékosok közül talán a viharsarki város szülötte, Béres Nándor várja leginkább az NBII-ben szereplő gárda elleni összecsapást. A mérkőzés előtt az U20/U23-as csapatban brillírozó kosarast kérdeztük.

– Az U20-as csapatban eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtottál: eddig 25 pont felett átlagolsz, és a csapatnak sem megy rosszul a szekér… Minek köszönhető ez a teljesítmény szerinted?
– Igen, szerencsére egész jól muzsikál az U20/U23-as csapatunk a bajnokságban. Eddig 2-2-es mérleggel állunk, ami teljesen elfogadható hiszen a mérkőzésekből hármat idegenben játszottuk. Sajnos a TF és a Vasas elleni győzelem is egy hajszálon múlott, de az adott szituációkból ők jöttek ki jobban, így az ellenfeleink könyvelhették el a sikert. A játék egészen jól ment az eddigi meccseken, bár hibák mindig akadnak. Nyáron próbáltam, az alapozás kezdete előtt egyénileg is edzeni, erősíteni, hisz tudtam, hogy ez a szezon elég kemény lesz. A hibákat próbálom kiküszöbölni, hogy még jobban húzóembere tudjak lenni a csapatnak, és a szezon végén az u20/u23-as döntőben is szerepelhessek.

– A felnőtteknél is számítanak rád Vásárhelyen. Mi kell ahhoz, hogy abban a gárdában is hasonló produkcióra legyél képes?
– Ugyan úgy el kell vállaljam a különféle szituációkat (betörések, dobások), mint az U20-as meccseken. A magam részéről igyekszem a legjobbat teljesíteni a felnőtt csapatban is.

– Hogyan készülsz a meccsekre? Meg szoktad-e fogalmazni, hogy most milyen teljesítményt akarsz nyújtani?
– Persze, minden meccs előtti este elmondom magamnak, hogy hogyan szeretnék játszani. Vizualizálok bizonyos szituációkat, és elgondolom, hogy hogyan oldanám meg az adott helyzetet. Minden meccsen a maximumot szeretném nyújtani, és úgy érzem, hogy nekem szükségem van arra, hogy megfogalmazzam, hogy miként s hogyan kéne teljesítenem a meccsen.

– Utasi Gábor együttesével a hétvégén Békéscsabán játszotok Hepp-kupa meccset, tehát mondhatjuk, hogy neked hazai pályán. Egy könnyebb ellenfél ellen azért várhatóan te is több szóhoz, az-az játékperchez juthatsz. Milyen teljesítményt vársz magadtól?
– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy szülővárosom csapata, a Békéscsaba ellen játszunk a Hepp-Kupában, bevallom szurkoltam, hogy így legyen. Számomra nagy kihívás, hogy a nevelőegyesületem ellen játszhatok. Szeretnék nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és élni a lehetőséggel, hogy több játékidőt tölthetek a pályán.

– A Hepp Ferenc Emlékkupát sokan úgy gondolják, hogy csak másodrendű versenysorozat. Hogy látja ezt a Kosársuli csapata, és mire hajtotok ebben a szériában?
– Tény, hogy nagyon sok csapat csak nyűgnek érzi a Hepp-Kupa meccseket. Mi szerintem a lehető legtöbbet próbáljuk kihozni az egészből. Megpróbálunk bejutni a négyes döntőbe, amit idén is Győrben rendeznek meg a Magyar Kupával egyidejűleg, de ha nem jutunk el addig, akkor sincs semmi probléma. A szezonra kell koncentrálnunk, és a kitűzött célok eléréséért kell küzdenünk!

Sport

Nyolcgólos vereséggel ért véget a malmői csoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar férfikézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában és ezzel a csoport negyedik helyén végzett.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel is továbbjuthatunk, de kár lenne kockáztatni

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Akár este 10 óráig is izgulhatnánk, de a válogatott már este 6 órára eldöntheti a sorsát.

Tovább olvasom

Sport

Gól nélküli utolsó 13 perccel nem lehet meccset nyerni

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Portugália ellen mindenképpen nyerni kellene.

Tovább olvasom

Aktuál