Sport

Kosárlabda: Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

Kosárlabda: Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

2017. október 6., péntek
Kosárlabda: Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

Hepp-kupa mérkőzésen lép pályára holnap a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabán. A kék-sárga játékosok közül talán a viharsarki város szülötte, Béres Nándor várja leginkább az NBII-ben szereplő gárda elleni összecsapást. A mérkőzés előtt az U20/U23-as csapatban brillírozó kosarast kérdeztük.

- Az U20-as csapatban eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtottál: eddig 25 pont felett átlagolsz, és a csapatnak sem megy rosszul a szekér… Minek köszönhető ez a teljesítmény szerinted?

- Igen, szerencsére egész jól muzsikál az U20/U23-as csapatunk a bajnokságban. Eddig 2-2-es mérleggel állunk, ami teljesen elfogadható hiszen a mérkőzésekből hármat idegenben játszottuk. Sajnos a TF és a Vasas elleni győzelem is egy hajszálon múlott, de az adott szituációkból ők jöttek ki jobban, így az ellenfeleink könyvelhették el a sikert. A játék egészen jól ment az eddigi meccseken, bár hibák mindig akadnak. Nyáron próbáltam, az alapozás kezdete előtt egyénileg is edzeni, erősíteni, hisz tudtam, hogy ez a szezon elég kemény lesz. A hibákat próbálom kiküszöbölni, hogy még jobban húzóembere tudjak lenni a csapatnak, és a szezon végén az u20/u23-as döntőben is szerepelhessek.

- A felnőtteknél is számítanak rád Vásárhelyen. Mi kell ahhoz, hogy abban a gárdában is hasonló produkcióra legyél képes?

- Ugyan úgy el kell vállaljam a különféle szituációkat (betörések, dobások), mint az U20-as meccseken. A magam részéről igyekszem a legjobbat teljesíteni a felnőtt csapatban is.

- Hogyan készülsz a meccsekre? Meg szoktad-e fogalmazni, hogy most milyen teljesítményt akarsz nyújtani?

- Persze, minden meccs előtti este elmondom magamnak, hogy hogyan szeretnék játszani. Vizualizálok bizonyos szituációkat, és elgondolom, hogy hogyan oldanám meg az adott helyzetet. Minden meccsen a maximumot szeretném nyújtani, és úgy érzem, hogy nekem szükségem van arra, hogy megfogalmazzam, hogy miként s hogyan kéne teljesítenem a meccsen.

- Utasi Gábor együttesével a hétvégén Békéscsabán játszotok Hepp-kupa meccset, tehát mondhatjuk, hogy neked hazai pályán. Egy könnyebb ellenfél ellen azért várhatóan te is több szóhoz, az-az játékperchez juthatsz. Milyen teljesítményt vársz magadtól?

- Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy szülővárosom csapata, a Békéscsaba ellen játszunk a Hepp-Kupában, bevallom szurkoltam, hogy így legyen. Számomra nagy kihívás, hogy a nevelőegyesületem ellen játszhatok. Szeretnék nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és élni a lehetőséggel, hogy több játékidőt tölthetek a pályán.

- A Hepp Ferenc Emlékkupát sokan úgy gondolják, hogy csak másodrendű versenysorozat. Hogy látja ezt a Kosársuli csapata, és mire hajtotok ebben a szériában?

- Tény, hogy nagyon sok csapat csak nyűgnek érzi a Hepp-Kupa meccseket. Mi szerintem a lehető legtöbbet próbáljuk kihozni az egészből. Megpróbálunk bejutni a négyes döntőbe, amit idén is Győrben rendeznek meg a Magyar Kupával egyidejűleg, de ha nem jutunk el addig, akkor sincs semmi probléma. A szezonra kell koncentrálnunk, és a kitűzött célok eléréséért kell küzdenünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.