Sport

Kézilabda: nehéz kezdés után sima Pick-siker

Kézilabda: nehéz kezdés után sima Pick-siker

2017. október 3., kedd
Kézilabda: nehéz kezdés után sima Pick-siker

Az eredeti időponthoz képest másfél órával később kezdődött a MOL-Pick Szeged és a Vác összecsapása. Talán ezért kissé nehézkesen indult be a hazai csapat, de végül simán nyert.

Erődemonstrációt tartott a Bajnokok Ligájában hétvégén a Kristianstad ellen a MOL-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese kilenc góllal verte meg svéd riválisát vasárnap, ám kedden már bajnoki találkozót kellett játszania Bodó Richárdéknak. A Vác elleni találkozó eredetileg 18 órakor kezdődött volna, azonban egy közúti baleset miatt a vendég csapat egy órás késéssel érkezett meg Szegedre, így a kezdés is másfél órát csúszott. Hogy ezért, vagy sem, de kissé döcögősen kezdte a Jonas Källmant, Bánhidi Bencét és Balogh Zsoltot pihentető szegedi együttes. A hetedik percben még a vendégek vezettek 4-2-re, de összességében is elmondható, hogy az első húsz percben nagyon szépen tartotta magát a még nyeretlen Vác. Az első félidő végén aztán elkezdett nőni a különbség, s elsősorban Pedro vezérletével folyamatosan lépkedett el a Váctól a Pick. A félidőre ötgólos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok, ám a második játékrész már jóval simábban alakult. Pedro végül kilenc gólig meg sem állt, a Szeged pedig megtörte ellenfelét a második harminc percben, végül 35-21-re diadalmaskodott Juan Carlos Pastor csapata. Nem is árt a második félidőben mutatott lendület, hiszen szombaton a BL-címvédő Vardar Szkopje látogat a Tisza-partra a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

K&H férfi kézilabdaliga, 5. forduló

MOL-PICK Szeged - Váci KSE 35-21 (17-12)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földesi Csaba, Halász András.

MOL-PICK Szeged:

Sego - PEDRO 9, Buntic 5, Gaber 3, Blazevic, Sigurmannsson 2/1, Zsitnyikov 1. Csere: Sierra (kapus), Gorbok 3, Thiagus Petrus 3, Zubai 2, S. Sunajko 1, Skube 1, Bodó 3, Fekete B. 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Vác:

Paul - Ménfői 1, Baláz 2, Davidovic 1, Sakic 4, Koller 2, Tárkányi 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Törteli 2, Grbavac 4, Tyiskov 1, Török, Holpert 1/1, Kecskeméti, Czene 1.

Vezetőedző:

Gúnya Péter.

Hétméteres:

4/1 ill. 2/1.

Kiállítás:

4 perc ill. 6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.