Futsal: visszatér a sportág Mórahalomra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az október kilencedikén rajtoló területi futsal bajnokságban újra érdekelt lesz Mórahalom is.

Nyolccsapatos, új, területi futsal bajnokság kezdődik október elején: a mezőnyben öt szegedi együttes mellett három csapat, a Mórahalom, az Apátfalva és a Kelebia indul el. Mint azt a mórahalmi klub elnökétől megtudtuk, főképp azokkal a fiatal játékosokkal számolnak ebben a bajnokságban, akik az NB III-ban szereplő együttesben kevesebb szerephez jutnak, őket pedig néhány rutinos, a megyei III. osztályban szereplő együttes játékosai teszik egésszé. “Elsősorban játéklehetőséget és meccsterhelést szeretnénk adni a tehetséges fiataloknak, itt gyakorolhatják azok a kis játékokat meccsszituációban, amelyeket az edzéseken is végeznek” – összegzett Révész Gábor.

A csapat edzője a harmadosztályú gárdához a nyáron szerződött Hrabovszki Zoltán lesz, a mórahalmi futsalcsapat pedig a nemrégen átadott, új mórahalmi sportcsarnokban játssza majd hazai mérkőzéseit, amelynek látogatása ingyenes lesz az érdeklődők számára. Először október 16-án, 19 órától az Apátfalva ellen láthatják a homokháti együttest saját szurkolóik. Korábban, a megyei futsal bajnokságban szerepelt a mórahalmi csapat, azonban hosszú éveket követően éled újra a sportág a városban. Révész Gábor hozzátette, elsősorban az NB III-as szereplésre összpontosítanak, de hosszabb távú terveik között szerepel, hogy komolyabban is foglalkozzanak a futsallal.

Az 1. forduló programja:

október 9., 19.45 Pázsit SE – Mórahalom VSE. 21.00 SZTE EHÖK SE – Kelebia KNSK. október 11., 19.00 Szegedi VSE – Apátfalva SC. október 12., 20.00 Szent Mihály – FC Junior Sport.

Előző sztori

Asztalitenisz: Balogh Sándor nyerte a Szabadidős kupát

Következő sztori

Nem a pozíció hajtja a korábbi klasszis irányítókat + FOTÓK