Hírzóna

Fokozott rendőri jelenléttel készülnek Mindenszentekre Szegeden

Fokozott rendőri jelenléttel készülnek Mindenszentekre Szegeden

2017. október 27., péntek
Fokozott rendőri jelenléttel készülnek Mindenszentekre Szegeden

Idén is kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a szegedi temetők biztosítására Mindenszentekkor és halottak napján, tanácsokkal is ellátják a temetőbe készülőket a megnövekedő forgalom idején a bűn- és baleset megelőzése érdekében.

A rendőrség a körültekintő közlekedésre hívja fel a figyelmet, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval az elkövetkező napokban megemlékezni szeretteikre, a közúti forgalom az átlagos többszörösére nőhet. „A rendőrök elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek. Ellenőrzéseket tartanak megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsi feltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat. A polgárőrség és a városőrség is segíti a rendőrség munkáját” – emelte ki

Nagy Pál

rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának ifjúságvédelmi főelőadója, hozzátéve, a közúton közlekedőket külön kérik, ne rutinból vezessenek, legyenek türelmesek. Nagy Pál felhívta a figyelmet, az autósok ne hagyjanak értéket a gépjárműben látható helyen, a sírokat gondozó személyek ne hagyják őrizetlenül a táskájukat. Az idősebbek sötétedés után amennyiben lehetséges, ne egyedül látogassák a temetőt. A rendőrök szórólapokat osztogatva is ellátják a lakosokat hasznos információkkal a bűn- és baleset megelőzése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.