Közélet

Deutsch: Egy volt miniszterelnök uniós forrásból nem kaphat megbízást

Deutsch: Egy volt miniszterelnök uniós forrásból nem kaphat megbízást

2017. október 16., hétfő
Deutsch: Egy volt miniszterelnök uniós forrásból nem kaphat megbízást

Csütörtökön tárgyalhatja az Országgyűlés a Fidesz Czeglédy-ügyben benyújtott országgyűlési határozati javaslatát. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialista Czeglédy Csaba által megkárosított több száz diák ügyében a parlamentnek és a kormánynak kell lépnie – írja a hirado.hu.

Deutsch Tamás

az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus nyolcvanmillió forintot adott az előzetes letartóztatásban lévő

Czeglédy Csabának

. A hirado.hu-n

olvasható

, a Fidesz európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, hogy mit vizsgálhat az unió csalás elleni hivatala, elmondta: 2013-ban írt ki egy pályázatot az Európai Bizottság, amiben az EU különböző szakmai tevékenységet folytató cégei indulhattak, hogy tanulmányt írjanak az európai regionális fejlesztési politikáról. Ezen a pályázaton a Gyurcsány Ferenc-féle Altus és az általuk vezetett, 11 céget magába foglaló konzorcium elnyerte a lehetőséget, hogy 1,5 milliárd forintért tanulmányokat írhasson. Deutsch Tamás felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unióban írott szabályok vonatkoznak a politikai összeférhetetlenségre, tehát uniós forrásból megbízást egy volt miniszterelnök nem kaphat. Ráadásul Gyurcsány Ferenc aktív pártpolitikai tevékenységet folytat, hiszen ma is parlamenti képviselő, egy parlamenti párt elnöke. Emellett Gyurcsány abból a cégből vett fel 100 milliós osztalékot, amelyet korábban az EU támogatott. A Demokratikus Koalíció (DK) beszámolóiból pedig látható, hogy a volt kormányfő több tízmilliós összegekkel támogatta a saját pártját – hívta fel a figyelmet a képviselő. Az európai adófizetők pénze tehát elment Gyurcsány Ferenc cégéhez, aki aztán tulajdonosként felvette az osztalékot, majd ebből a pénzből támogatta a saját pártját. Ez nem burkolt, hanem teljesen nyílt pártfinanszírozás – mutatott rá Deutsch Tamás. A politikus arra is emlékeztetett: az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csaba baloldali önkormányzati képviselő cégének. Annak a Czeglédynek, aki a gyanú szerint szervezetten, bűnszervezetben követett el több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalást, aminek kapcsán már 17-en vannak előzetesben. Ráadásul az a 3 milliárd onnan jöhetett össze, hogy az általa kiközvetített diákokat nem fizette ki. Emiatt nyújtott be a Fidesz-KDNP egy olyan országgyűlési határozati javaslatot, amelyen a kisemmizett diákok kártalanítására vonatkozik – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.