Sport

Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot + FOTÓK

Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot + FOTÓK

2017. október 8., vasárnap
Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot + FOTÓK

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos - 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult - beruházást a Makó - FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen emlékeztetett arról, hogy a pálya felújítása harminc éve vagy még hosszabb ideje váratott magára. A térség országgyűlési képviselőjeként ígéretet tett arra, hogy a város sportinfrastruktúrájának fejlesztése folytatódni fog, egyúttal gratulált Makó közösségének a gyönyörű, felnövekvő nemzedékeket szolgáló beruházáshoz.

Kubatov Gábor

, az FTC elnöke felidézte, hogy a pálya nézőcsúcsát egy Makó - Fradi meccs tartja, amikor mindkét csapat a másodosztályban játszott. A mérkőzésre 3500-an voltak kíváncsiak. Azt is kiemelte, a sport, különösképpen a labdarúgás azért fontos, mert megtanítja a gyermekeket segíteni a gyengét, közösségben dolgozni, alkalmazkodni másokhoz, hinni a munkában. Aki sokat sokat edz, sikeres lesz a pályán, nem mellesleg egészségesebb felnőtt.

Farkas Éva Erzsébet

(Fidesz-KDNP) makói polgármester elmondta, a városvezetés a verseny- és tömegsport infrastruktúrájának teljes megújításáról döntött, és annak stratégiáját

Czirbus Gábor

(Fidesz-KDNP) alpolgármester irányításával dolgozták ki, valósítják meg. A 1,5 milliárd forintból megvalósuló beruházássorozat részeként felújították a

Makovecz Imre

tervei alapján épült sportcsarnokot, műfüves labdarúgópályákat alakítanak ki a városban, 650 millió forintból pedig kézilabda munkacsarnok épül. Az Almási utcában felújították a gyermek- és utánpótláscsapatokat szolgáló sportcsarnokot, és egy másik kisebb sportcsarnok épül a József Attila Gimnázium mellett - sorolta.

A makói Erdei Ferenc téri sportpálya lelátója és öltözője az épület rossz állapota miatt már nem tudta megfelelően kiszolgálni a diákok, a csapatok, valamint a sportolni vágyók igényeit. A Maros-menti Utánpótlás Futball Club az önkormányzattal közösen egy új öltöző- és lelátóépület kialakítására adott be támogatási kérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. A 402 millió forintos költségvetésű - 70 százalékos TAO-támogatásból megvalósult - beruházás során nyolc öltözőt, két játékvezetői öltözőt, orvosi és rehabilitációs szobát, edzői szobát, konditermet, két szertárt, mosodát, eszköztároló helyiséget, két irodát és egy klubszobát alakítottak ki. A sportkomplexumot a jelenleg harmadosztályú Makó felnőttcsapata, valamint a 12 utánpótlásgárda használja. A létesítményben naponta mintegy 200 sportolónak tartanak edzéseket. Itt rendezik a Bozsik-program térségi eseményeit, amelyeken nyolc település ifjú labdarúgói vesznek részt. A sportkomplexumban zajlanak a városi és a térségi Diák Olimpia labdarúgó és atlétikai versenyei, valamint minden labdarúgó tömegsportrendezvény, de a pálya nyitott a kedvtelésből futók számára is. A beruházást köszöntő gálamérkőzésen az NB III-as Makó FC méltó partnere volt az NB I-es Ferencvárosi TC-nek, a meccs a zöld-fehérek 4-0-s sikerével végződött.

Gálamérkőzésen:

Makó FC - Ferencvárosi TC 0-4 (0-1).

Makó:

Garamvölgyi (Túri, 78.) - Rakonczai (Palotás, 59.), Tóth I. (Gilinger, 59.), Takács J., László - Széll (Lipták, 14.), Sirokmán (Béres, 78.), Bánóczki (Tóth T., 69.) - Gémes (Horváth K., 78.), Bartucz, Vajna (Patai, 69.). Vezetőedző: Méhes Tibor.

FTC:

Holczer - Pedroso, Batik, Otigba (Takács Zs., 65.), Blazic (Könczey, 65.) - Gorriaran (Szabó, 65.), Leandro - Csernik, Paintsil (Novák, 65.), Amadou - Priskin (Horváth B., 65.). Vezetőedző: Thomas Doll.

Gól:

Gorriaran (31.), Amadou (60.), Horváth B. (68.), Novák (69.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.