Írjon nekünk

Egyetem

A céges tollak mellett ugródeszkát is jelenthet az állásbörze + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vállalatok standjainak sűrűjében bolyongtak a diákok az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában, szórólapokkal, apróbb ajándékokkal csábították őket. A tapasztalatok kedvezőek, sok hallgató találhatott már állást a szegedi állásbörzéknek köszönhetően.

„A Szegeden végzett hallgatók jó adottságokkal rendelkező szakemberekké válnak, akik sikeresen állnak helyt a munkaerőpiacon” – hangsúlyozta az Őszi Állásbörze megnyitóján Fendler Judit, a szegedi egyetem kancellárja, hozzátéve, a Szegedi Tudományegyetemen végzett friss diplomások háromnegyede három hónapon, kilencven százalékuk fél éven belül el tud helyezkedni, közülük sokan a versenyszférában. Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes elmondta, az állásbörze célja összehozni a tanulókat a cégekkel, vállalatokkal, segítve az elhelyezkedésüket.

A TIK-ben hatvan kiállító, több száz állásajánlatot kínált az érdeklődő hallgatóknak a régió legnagyobb álláskeresési fórumán. A Linamar például műszaki területen várta a jelentkezőket Békéscsabára és Orosházára. Balogh Dóra toborzási asszisztens elmondta, az SZTE mérnök hallgatóinak tudtak elsősorban állásokat ajánlani: projektmérnök, karbantartó mérnök, minőségbiztosítási mérnök és anyagmérnök pozíciókat nyújtottak a börzén, az egyetemmel jó kapcsolatot ápolnak a duális képzés végett is. A Canon digitális képszolgáltatásaként egy felhő alapú képtároló programot fejlesztenek. Az OCÉ képviselői többek között kvízzel készültek, az érdeklődők egy darts-játékon dobtak, majd szakmai kérdésekre válaszoltak. Akik átmentek a „beugrón”, azok később akár gyakornoki pozícióra is lehetőséget kaphattak. Kérdő Lajos irodai asszisztens kiemelte, az SZTE-n végzett informatikus hallgatók közül többen dolgoztak, dolgoznak a holland székhelyű cég szegedi fejlesztőirodájában, de később a tapasztalatok birtokában a nemzetközi piacon is megállják a helyüket.

Fehér Zoltán programtervező informatikusként tanul. „Ezen a területen számos cég hirdetett állást, gyakornoki pozíciót, így hasznos információkhoz jutottam. Még egyetemistaként előnyömre válhat feltérképezni a lehetőségeket” – fogalmazott a hallgató. Csáki Réka és Jászfi Evelin molekuláris bionika alapképzésre járnak. A SZEGEDma.hu-nak elmondták, az állásbörzén leginkább az informatika iránt érdeklődők számára kínáltak lehetőséget a cégek. Még terveznek mesterképzésre menni, később az sem kizárt, hogy akár ezen a területen helyezkedjenek el. A rendezvény egyik idei újdonságaként, egy kialakított kávézó helyiségnek köszönhetően nemcsak a hallgatók és a cégek, hanem az egyetemi karok és a vállalatok képviselői is tovább építhették kapcsolataikat, megoszthatták tapasztalataikat egymással.

Egyetem

Marketinggel kapcsolatos tévhiteket oszlattak el az egyetemen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Dr. Prónay Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense jóvoltából.

Tovább olvasom

Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE és a honvédelmi tárca

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az egyetem valamennyi képzésén meghirdetik a honvédelmi alapismeretek kurzust.

Tovább olvasom

Egészség

Koronavírus: karantén alá vett koreai egyetemistával riogatnak Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kategorikusan cáfolta az egyetem a híreszteléseket.

Tovább olvasom

Aktuál