Közélet

A céges tollak mellett ugródeszkát is jelenthet az állásbörze + FOTÓK

A céges tollak mellett ugródeszkát is jelenthet az állásbörze + FOTÓK

2017. október 11., szerda
A céges tollak mellett ugródeszkát is jelenthet az állásbörze + FOTÓK

Vállalatok standjainak sűrűjében bolyongtak a diákok az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában, szórólapokkal, apróbb ajándékokkal csábították őket. A tapasztalatok kedvezőek, sok hallgató találhatott már állást a szegedi állásbörzéknek köszönhetően.

„A Szegeden végzett hallgatók jó adottságokkal rendelkező szakemberekké válnak, akik sikeresen állnak helyt a munkaerőpiacon” – hangsúlyozta az Őszi Állásbörze megnyitóján

Fendler Judit

, a szegedi egyetem kancellárja, hozzátéve, a Szegedi Tudományegyetemen végzett friss diplomások háromnegyede három hónapon, kilencven százalékuk fél éven belül el tud helyezkedni, közülük sokan a versenyszférában.

Martinek Tamás

közkapcsolati rektorhelyettes elmondta, az állásbörze célja összehozni a tanulókat a cégekkel, vállalatokkal, segítve az elhelyezkedésüket. A TIK-ben hatvan kiállító, több száz állásajánlatot kínált az érdeklődő hallgatóknak a régió legnagyobb álláskeresési fórumán. A Linamar például műszaki területen várta a jelentkezőket Békéscsabára és Orosházára.

Balogh Dóra

toborzási asszisztens elmondta, az SZTE mérnök hallgatóinak tudtak elsősorban állásokat ajánlani: projektmérnök, karbantartó mérnök, minőségbiztosítási mérnök és anyagmérnök pozíciókat nyújtottak a börzén, az egyetemmel jó kapcsolatot ápolnak a duális képzés végett is. A Canon digitális képszolgáltatásaként egy felhő alapú képtároló programot fejlesztenek. Az OCÉ képviselői többek között kvízzel készültek, az érdeklődők egy darts-játékon dobtak, majd szakmai kérdésekre válaszoltak. Akik átmentek a „beugrón”, azok később akár gyakornoki pozícióra is lehetőséget kaphattak.

Kérdő Lajos

irodai asszisztens kiemelte, az SZTE-n végzett informatikus hallgatók közül többen dolgoztak, dolgoznak a holland székhelyű cég szegedi fejlesztőirodájában, de később a tapasztalatok birtokában a nemzetközi piacon is megállják a helyüket.

Fehér Zoltán

programtervező informatikusként tanul. „Ezen a területen számos cég hirdetett állást, gyakornoki pozíciót, így hasznos információkhoz jutottam. Még egyetemistaként előnyömre válhat feltérképezni a lehetőségeket” – fogalmazott a hallgató.

Csáki Réka

és

Jászfi Evelin

molekuláris bionika alapképzésre járnak. A SZEGEDma.hu-nak elmondták, az állásbörzén leginkább az informatika iránt érdeklődők számára kínáltak lehetőséget a cégek. Még terveznek mesterképzésre menni, később az sem kizárt, hogy akár ezen a területen helyezkedjenek el. A rendezvény egyik idei újdonságaként, egy kialakított kávézó helyiségnek köszönhetően nemcsak a hallgatók és a cégek, hanem az egyetemi karok és a vállalatok képviselői is tovább építhették kapcsolataikat, megoszthatták tapasztalataikat egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.