Sport

Vízilabda: kötelezettségek és remények a Szeged új igazolása előtt

Vízilabda: kötelezettségek és remények a Szeged új igazolása előtt

2017. szeptember 4., hétfő
Vízilabda: kötelezettségek és remények a Szeged új igazolása előtt

Az U18-as női válogatott is részt vehetett a Martfűn megrendezett OMV Kupán, a korosztályos csapatban pedig helyet kapott a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem új igazolása, Mihály Kinga is.

Augusztus utolsó hétvégéjén, Martfűn rendezték az OMV Kupa felkészülési tornát, ahol a magyar, az ausztrál és a horvát U20-as válogatott mellett a magyar U18-as nemzeti csapat is részt vehetett. Utóbbi együttesbe kapott meghívót a nyártól már a szegedi együttest erősítő

Mihály Kinga

is, aki a horvát U20-as csapat ellen aratott, 12-7-es győzelemből hat lőtt góllal vette ki a részét, így nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy csapata a harmadik helyen végezzen, megelőzve így a legyőzött déli szomszédunk csapatát. "Ahhoz képest, hogy beugró csapat voltunk, egészen jól sikerült, hiszen érmet szereztünk. Van miben fejlődnünk, csak egyetlen edzésünk volt, de a harmadik meccsen egészen jó képet sikerült mutatnunk. Volt versenyzés a csapatok között, hogy ki milyen eredményt ér el a másik két együttessel szemben" – utalt arra Mihály Kinga, hogy az idősebb korosztály ellen kellett játszaniuk Martfűn. Az U18-as csapat a jövő nyári korosztályos Európa-bajnokságra készül, a Szegedre igazolt pólós célja pedig egyértelműen az, hogy ott lehessen majd a kontinenstornán a válogatott tagjaként. "Nem akartam már Szentesen maradni, Szegeden játéklehetőséget ajánlottak, ami a fejlődésemet szolgálhatja, e mellett szimpatikusak voltak a csapattagok is. Reméljük, minél jobban megy a játék majd a bajnokságban, és úgy dönt a szövetségi edző is, hogy ott lehetek majd az Eb-n" – tért ki arra, miért is váltott csapatot a nyáron. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem augusztus elején kezdte meg a munkát a következő szezonra, ám Kinga ekkor még a '97-es korosztály válogatottjának edzőtáborában volt, így később kapcsolódott be új klubjának foglalkozásaiba. "A kupában és a bajnokságban is a legjobb négy közé kerülés a célunk, ez tavaly nem sikerült a Szegednek, hiszen éppen a Szentes ütötte el ettől a kupában a csapatot. Ha minden a tervünk szerint halad, meg is tudjuk csinálni ezt. Sokan reménykednek abban, hogy ott lesznek a felnőttek között, remélhetőleg én is kapok lehetőséget, akár egy összetartásra is, ez is a céljaim között szerepel" – mondta klubja, és önmaga terveiről Mihály Kinga.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.