Közélet

Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban

Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban

2017. szeptember 22., péntek
Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban

Legutóbb csaknem száz éve folyt a maihoz hasonló óvoda- és iskolafelújítási program az országban - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Lázár János

a felújított Klauzál óvoda átadásán elmondta, a kormányzat országszerte igyekszik támogatni minden olyan helyi kezdeményezést, amely célja az oktatást, nevelést szolgáló épületek korszerűsítése. Hozzátette: nincs olyan település az országban, ahol ne lenne óvoda- vagy iskolafelújítás ezekben az években. Belátható időn belül az országban az összes, gyermekek által használt oktatási intézmény megújul - közölte a miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Az állam vállalta, hogy támogatja a gyerekeket az óvodába lépéstől, hároméves kortól az egyetem végéig, sőt még azt követően, egészen a családalapításig - mondta Lázár János. Példaként az ingyenesen biztosított étkezés és az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztését említette. A magyar állam kötelessége, hogy a szülők mellett maga is felelősséget vállaljon minden magyar gyermekért - szögezte le. Az idén várhatón több mint 90 ezer gyermek születik az országban, de még mindig 125-130 ezer ember hal meg. Magyarország számára a legfontosabb a megszületett gyermek, a róla való gondoskodás, hiszen a nemzet számára ők jelentik a jelent és a jövőt is - hangsúlyozta a politikus.

Cseri Tamás

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta, 2010 óta megújult a város kezelésében álló összes óvoda és iskola, szociális, egészségügyi intézmény, vagy jelenleg zajlik a rekonstrukció, illetve annak előkészítése. Hódmezővásárhelyen másfél év alatt 564 millió forintból tizenegy óvoda épülete újul meg, komfortosabb és modernebb környezetet biztosítva 890 óvodás számára. A felújítások keretében megvalósul valamennyi tagintézmény energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, de fejlesztik az oktatási és foglalkoztató eszközöket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.