Sport

Labdarúgás: Szentlőrincen maradt a Mórahalom veretlensége

Labdarúgás: Szentlőrincen maradt a Mórahalom veretlensége

2017. szeptember 2., szombat
Labdarúgás: Szentlőrincen maradt a Mórahalom veretlensége

Először kapott ki az idei bajnokságban a Mórahalom VSE, a homokhátiak Szentlőrincen maradtak alul.

Nem kezdett jól a szentlőrinci kirándulásig veretlen Mórahalom az NB III Közép csoportjának negyedik fordulójában: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa együttese nem a megfelelő mentalitásban és szervezettségben futballozott, és főképp az ívelgetésre alapozott - majd húsz perc elteltével egy oldalról középre lőtt szabadrúgásra érkezett Dudás Dániel, így megszerezte vezetést csapatának. A játékvezető sípja is könnyebben szólt egy tizenhatoson belüli esetnél: a büntetőt ismét Dudás Dániel váltotta gólra, így még a szünet előtt kétgólosra nőtt a hazaiak előnye. A fordulás után egy egészen más Mórahalom futott ki a pályára: bár a második félidő elején a Szentlőrincnek akadt még két lehetősége, de Krnács remekül védett, majd egyre többet volt a labda a vendégeknél, azonban nem akart jönni a gól - hol a hazaiak kapusa, hol a kapu előtti rossz megoldás miatt nem sikerült a szépítés Szücs Szasáék számára. Akár egy kétes szituáció is segíthetett volna ebben, de Szommer Attila amit befújt az első félidőben, a szünet után már nem ért nála büntetőt, hiába terült el a földön Fodor Ádám. A végén rendre a kapu elé tudta juttatni a labdát a Mórahalom, de Fábián Imre gólt érdemlő fejese sem ment be, így az első félidőben összeszedett hátrányát már nem tudta ledolgozni a szünet után a homokháti gárda. Ezzel odalett a Mórahalom veretlensége, amely a következő fordulóban a Szekszárd ellen javíthat hazai pályán.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 4. forduló

Szentlőrinc SE - Mórahalom VSE 2-0 (2-0)

Szentlőrinc, vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Tinnyei Zsolt).

Szentlőrinc:

Pacéka - Németh M., Zelenyánszki, Vágner, Havas, Hampuk (Temesvári, 74'), Fenyvesi, Keresztes, Bodor (Virag, 64'), Mayer (Berdó, 85'), Dudás. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Mórahalom:

Krnács - Bokányi R. (Hrabovszki - a szünetben), Lászik, Szücs, Fodor, Busa (Podonyi - a szünetben), Zsoldos, Magyar, Puskás, Szalma, Fábián. Edzők: Vojnic-Zelic Sasa, Magyar György.

Gól:

Dudás (24', 41' - utóbbit tizenegyesből).

Sárga lap:

Zelenyánszki (62'), Hampuk (66'), Dudás (70'), Virag (92') ill. Magyar (25'), Bokányi R. (33'), Krnács (44'). Vojnic-Zelic Sasa:

"Az első félidőben eldőlt minden. Nem úgy kezdtünk, mint hazai pályán, pedig mindig erről beszélünk. Ma nálunk jobban játszott a Szentlőrinc, de összességében egy nálunk rosszabb csapat nyert."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.