Közélet

Közös képzést indít a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem

Közös képzést indít a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem

2017. szeptember 27., szerda
Közös képzést indít a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem

Közös államháztartási képzést indít a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közgazdász hallgatók számára, az erről szóló megállapodást szerdán írták alá.

Dancsó József

, a Magyar Államkincstár elnöke kifejtette, komoly szükség van olyan pénzügyi, számviteli szakemberekre, akik rendelkeznek az államháztartás működtetéséhez szükséges ismeretekkel. Az országban elsőként Szegeden indulhat el az államháztartási képzés, amelyen a hallgatók azonnal hasznosítható, gyakorlati tudást szerezhetnek. A három féléves modult elvégző frissdiplomások nagyon könnyen el tudnak helyezkedni, válogathatnak az állások közül, éljenek az ország bármelyik részén - hangsúlyozta Dancsó József. A nyolc tantárgy közül az elnök az ASP (Application Service Provider) képzést emelte ki. Az önkormányzatoknál kötelező jelleggel bevezetett informatikai megoldás megkönnyíti a települések gazdálkodási, helyi adó-, ingatlankataszteri rendszerének működtetését. Az ehhez kapcsolódó tudást iskolai rendszerű képzésben csak Szegeden sajátíthatják el a hallgatók. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának (SZTE GTK) dékánja elmondta, több olyan speciális kurzust indítottak már, amelyen a hallgatók a naprakész ismereteket külső szakmai partnerektől sajátíthatják el. Az államháztartási képzés tematikáját az egyetem és a kincstár munkatársai közösen állították össze, és az oktatást is olyan szakemberek - köztük Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a kar professzora - végzik, akik a gyakorlatban ismerik az adott területet. A képzésre elsősorban a pénzügy és számvitel alapszakon tanuló hallgatókat várják, de a kötelező, illetve szabadon választható kurzusokat valamennyi, az SZTE GTK alapszakjain tanuló diák fölveheti. A modult sikeresen elvégzők a Magyar Államkincstár és a Szegedi Tudományegyetem közös igazoló oklevelét kapják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.