Kultúra

Hamarosan kezdődik az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

Hamarosan kezdődik az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

2017. szeptember 25., hétfő
Hamarosan kezdődik az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

A felvezető programokkal már szeptember 27-én elkezdődik a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, a rendezvénysorozat hivatalos megnyitója október 2-án lesz. Öt héten át 65 helyszínen csaknem háromszáz program várja a közönséget.

Az SZTE Kulturális Iroda idén októberben huszonkettedik alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. A rendezvénysorozat fontos szerepet tölt be Szeged kulturális életében, ezt mutatja, hogy az Európai Bizottság a kultúra és kreativitás városai felmérésében – amely a kontinens 168 települését gyűjti össze – külön kiemelte az egyetem őszi és tavaszi fesztiválját. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A műfaji sokszínűség mellett másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés. A programok közt éppúgy megtalálhatók a kiállítások, komoly és könnyűzenei koncertek mint a színházi előadások, közönségtalálkozók, könyvbemutatók vagy sportrendezvények. A 22. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóját október 2-án 18 órától tartják az SZTE Rektori Épületben. Az egybe gyűlteket

Szabó Gábor

akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti, a megnyitón közreműködik

Szélpál Szilveszter

operaénekes. Az épület átriumában ekkortól látható

Szentgyörgyi Anna

és

Datki Zsolt László

fotókiállítása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.