Közélet

Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

2017. szeptember 17., vasárnap
Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

A héten bejelentett nemzeti konzultációval a Fidesz-frakció azt szeretné, hogy szilárd támogatottsága legyen a kormány bevándorláspolitikájának, mivel az Európai Bizottsággal erről folytatott vitának meghatározó a jelentősége - mondta Gulyás Gergely, a párt megválasztott frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Gulyás Gergely

felidézte: a "Soros-tervről" kezdeményezett konzultációt a Fidesz-frakció háromnapos velencei ülésén. Úgy fogalmazott: azt remélik, hogy a bevándorlás kérdésében szilárd támogatottságot sikerül szerezni a kormánypártok politikájának, hiszen meghatározó jelentőségű az Európai Bizottsággal erről folytatott vita. Úgy folytatta, ehhez nagyon fontos, hogy a magyar és a közép-európai társadalmak is egyértelműen kiálljanak amellett a politika mellett, amely azt mondja: "nekünk kell meghatározni, kivel kívánunk együtt élni". Amikor az ország belépett az Európai Unióba, nem adta át a bevándorláspolitikát közös hatáskörbe, hanem egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik - hangsúlyozta. "Minket az se zavar, ha a németek, a svédek vagy a Benelux-államok másként döntenek, de mi is szeretnénk a saját döntésünket meghozni ebben a kérdésben" - mondta Gulyás Gergely. Gulyás Gergely október 2-án váltja Kósa Lajost a Fidesz országgyűlési frakciójának élén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.