Előzetesben egy szegedi embercsempész banda tagjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három embercsempészettel gyanúsítható szegedi férfi előzetes letartóztatását rendelte el a Békéscsabai Járásbíróság. A banda két tagját már korábban elfogták – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írták, a gyanúsítottak egy szervezetten működő embercsempész banda tagjai voltak, a most elfogott három személy között van a bűnszervezet vezetője is.

A gyanúsítottak az államhatár túloldalán felvették a kapcsolatot a migránsokkal, őket a határ túloldalán is irányították, illetve esetenként elszállították a zöldhatárig, majd ott útbaigazítás után magukra hagyták őket.

A határ túloldalán ismét felvették, és Budapestre szállították a migránsokat, ahol egy másik, szintén jól szervezett elkövetői kör szállította őket tovább Nyugat-Európába, főként Németországba.

2017 márciusától a banda legalább 43 migránsnak nyújtott segítséget a magyar államhatár illegális átlépéséhez, amivel mintegy 5 ezer 700 euró bevételre tettek szert.

A közlemény szerint a bűnszervezet két tagját, két szegedi sofőrt már április elején tetten érték Orosháza és Csorvás között, amikor nyolc illegális határátlépő szír állampolgárt szállítottak Gyuláról Budapest irányába. Ők akkor előzetesbe kerültek.

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, másrészt azért kezdeményezték, mert feltehető, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll – tudatták.

Előző sztori

1368 adag ételt tekertek össze rászoruló gyerekeknek Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Buszbalhé Szegeden: aljas eszközökkel támad az alpolgármester

Legutóbbi hasonló cikkek