Közélet

Előzetesben egy szegedi embercsempész banda tagjai

Előzetesben egy szegedi embercsempész banda tagjai

2017. szeptember 4., hétfő
Előzetesben egy szegedi embercsempész banda tagjai

Három embercsempészettel gyanúsítható szegedi férfi előzetes letartóztatását rendelte el a Békéscsabai Járásbíróság. A banda két tagját már korábban elfogták - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írták, a gyanúsítottak egy szervezetten működő embercsempész banda tagjai voltak, a most elfogott három személy között van a bűnszervezet vezetője is. A gyanúsítottak az államhatár túloldalán felvették a kapcsolatot a migránsokkal, őket a határ túloldalán is irányították, illetve esetenként elszállították a zöldhatárig, majd ott útbaigazítás után magukra hagyták őket. A határ túloldalán ismét felvették, és Budapestre szállították a migránsokat, ahol egy másik, szintén jól szervezett elkövetői kör szállította őket tovább Nyugat-Európába, főként Németországba. 2017 márciusától a banda legalább 43 migránsnak nyújtott segítséget a magyar államhatár illegális átlépéséhez, amivel mintegy 5 ezer 700 euró bevételre tettek szert. A közlemény szerint a bűnszervezet két tagját, két szegedi sofőrt már április elején tetten érték Orosháza és Csorvás között, amikor nyolc illegális határátlépő szír állampolgárt szállítottak Gyuláról Budapest irányába. Ők akkor előzetesbe kerültek. A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, másrészt azért kezdeményezték, mert feltehető, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll - tudatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.