Vélemény

Csúszva-mászva

Csúszva-mászva

2017. szeptember 4., hétfő
Csúszva-mászva

Az ember természeténél fogva hajlamos a hibák elkövetésére, ám a sport éppen ettől szép, hogy mindig adott a lehetőség a megmagyarázható és megmagyarázhatatlan baklövések javítására.

Bár vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliától, ezúttal nem érheti szó a ház elejét. A 2000-es években gyakran vágták az aktuális aranylábú tizenegyünk fejéhez: úgy kapitulálnak, hogy ehhez tapsikolva asszisztálnak. Nem kell messzire mennünk, ugyanígy történt ez néhány hete Andorrában, és ezeket a keserű pirulákat nehezen nyeli le a magyar, vasárnap este azonban igazi gladiátorokként estek neki a címeres mezes srácok a regnáló Európa-bajnoknak. Gyakran testi épségüket sem kímélve ugrottak bele Cristiano Rolandóék bombáiba, minden labdáért vérre menő harcot vívtak, szemmel láthatóan nagyon, de nagyon nem szerettek volna vereséget szenvedni. Priskin Tamás jogos kiállítása után sem roppant meg az ellenállás, tíz emberrel is megnehezítettük a luzitánok dolgát, haraptunk, csíptünk, rúgtunk, néha a határokat is súrolva, de az andorrai égést éppen az ilyen hozzáállással lehet, ha nem is elfeledtetni, de elhomályosítani mindenképpen. Vasárnap délután a tápéi sportpályán is hasonló hozzáállásra volt szüksége a Szent Mihály női focistáinak, azok után, hogy a női labdarúgó NB II Keleti csoportjának nyitófordulójában demoralizáló, sőt még inkább csúfos vereséget szenvedtek Kelenföldön. Az okokat a SZIN-en, kellemesen eltöltött péntek estében kereshetjük, s bár nem beszélhetünk róluk a szó szakmai értelmében vett profikról, a címer a mezükön őket is kötelezi. Mindenesetre az újonc Eger elleni összecsapáson minden adott volt ahhoz, hogy megmutassák, milyen fából is faragták őket, a körülmények pedig gondoskodtak róla, hogy ne csak belső harcukat vívják meg a lányok, hanem az anyatermészet szeszélyeivel is farkasszemet nézzenek. A Kelen SC elleni vereség volt az ő Andorrájuk, a hevesiek pedig az ő Portugáliájuk, s ahogy néhány órával később a válogatott, ők is mindent megtettek a csorba kiköszörülése érdekében. Nem megbántva az egri futballista hölgyeket, a két ellenfél és a két sorozat is teljesen más súllyal bír, de itt most nem is ezen van a hangsúly. Az ember természeténél fogva hajlamos a hibák elkövetésére, ám a sport éppen ettől szép, hogy mindig adott a lehetőség a megmagyarázható és megmagyarázhatatlan baklövések javítására. A szurkoló a hibákat nem felejti el és hurráhangulatra sincs ok egyik esetben sem, de ha valaki beismeri, hogy hibázott és mindent elkövet annak érdekében, hogy ezt jóvátegye, akkor könnyebb a megbocsájtás. Vasárnap mindkét csapat jelesre vizsgázott, mert a körülményeket legyőzve becsülettel helytállt. A teljesítménybeli kudarcokhoz vezető bakikat persze nem szükségszerű elkövetni, de ha már megtörtént a baj, akkor csakis ez az egyetlen és helyes útja a renomé visszaállításának. Csúszva-mászva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.