Sport

A szegedi judós a vb egyik kedvence lett

A szegedi judós a vb egyik kedvence lett

2017. szeptember 5., kedd
A szegedi judós a vb egyik kedvence lett

Örömteli pillanatokat okozott szombaton a szegedi Ohát Zalán a Budapesten megrendezett judo világbajnokságon.

A 21 éves versenyző eddigi legnagyobb eredménye az U23-as Európa-bajnokságon szerzett ötödik hely volt, májusban egyéves sérülése és kihagyása után tért vissza. A 100 kg-os súlycsoportban

Fogasy Gergő

sérülése miatt

Ohát Zalán

kapott bizalmat a kapitányból. Jól is kezdett a szegedi judós, az első mérkőzésén az ausztrál ellenfelét a szőnyeg elhagyásáért megintették, majd egy ippon értékű dobást is véfre tudott hajtani. A legjobb 32 között a tadzsik Mirmamdov következett, aki szintén ipponnal nyert. Eseménydús mérkőzés volt, Zalán hátrányban sem ijedt meg ellenfelétől, miután a tadzsik kapott egy vazarit. "Tudtam, hogy mennem kell előre, hogy megtörjem az ellenfelem lendületét és a saját akaratomat rá tudjam kényszeríteni - emlékezett vissza Ohát Zalán. Mindketten intést kaptak, de Zalán egy jól sikerült dobással, ipponnal nyerni tudott. A nyolcaddöntőben az orosz Kiril Gyeniszov következett. Sokkal kezdeményezőbb volt a többszörös Európa-bajnok, de Zalán nem tartott az ellenfelétől - az orosz ugyan kiemelte őt, de Zalán szabadulni tudott. A vége előtt azonban megdobta, így ipponnal vereséget szenvedett a szegedi judós, aki így a legjobb 16 között fejezte be a versenyt. "Hatalmas élmény volt a hazai közönség előtt küzdeni Magyarországért, nagy pluszt adott a teljesítményemhez. Elégedett vagyok az eredménnyel, csak élvezni akartam a judót és kihozni magamból a maximumot. A célom a tokiói olimpia" - fogalmazott A ceglédi színekben versenyző Ohát Zalán, aki legközelebb a pozsonyi Európa-kupán lép tatamira, ahol érmet vár önmagától annak érdekében, hogy a novemberi, Montenegróban esedékes U23-as Európa-bajnokságon kiemelt pozícióban küzdhessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.