Péntektől helyreáll a forgalmi rend a jelzőlámpás körforgalomban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof

Augusztus 10-én befejezi az A-SZ-E konzorcium a jótállási kötelezettség keretében végzett javítási munkálatokat. Pénteken hajnalban az ideiglenes forgalomelterelés megszűnik, a jelzőlámpákat visszakapcsolják, és újra több sávon járható lesz a Kossuth Lajos sugárút – Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalom.

Péntektől megszűnik a forgalomterelés a Kossuth Lajos sugárút – Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, A-Sz-E konzorcium jótállási kötelezettség keretében teljesen kicserélte a burkolatba épített világító LED-es prizmákat, az azokat összekötő vezetékeket és új védőcsőhálózatot fektetet le.

Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, a javítás jótállási kötelezettség keretében valósult meg, azaz a városnak nem kellett a javításért fizetnie. A javítást követően további 5 évvel meghosszabbodik a burkolatba épített LED-es prizmákra vonatkozó jótállási időszak.

A rókusi lámpás körforgalmat 2010-ben adták át a szegedi tömegközlekedési nagyprojekt részeként, és már az év decemberében lekapcsolták rendszerhiba miatt. 2011 tavaszán a LED-ek egy részét már kicserélték, majd a futófényeket 2013 nyarán is megbolygatták, akkor újrahúzták a vezetékeket is. 2014-ben az őszi iskolaszünetben sem úszták meg az autósok, majd fél évnek sem kellett eltelnie, és ismét egy sávra szűkítették a körforgalmat, majd 2015-ben ismét felbontották. Nem volt ez másként tavaly és idén sem, most amiatt is bosszankodhattak az arra közlekedők, hogy másfél hetet csúszott a kivitelezés, hiszen július végére be kellett volna fejezni a munkálatokat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Több mint 300 kezdő zenekar pályázott a Cseh Tamás Program támogatására

Default thumbnail
Következő sztori

Sziget - Megvan a fesztivál nyolcmilliomodik látogatója

Legutóbbi hasonló cikkek