Közélet

Péntektől helyreáll a forgalmi rend a jelzőlámpás körforgalomban

Péntektől helyreáll a forgalmi rend a jelzőlámpás körforgalomban

2017. augusztus 9., szerda
Péntektől helyreáll a forgalmi rend a jelzőlámpás körforgalomban
cof

Augusztus 10-én befejezi az A-SZ-E konzorcium a jótállási kötelezettség keretében végzett javítási munkálatokat. Pénteken hajnalban az ideiglenes forgalomelterelés megszűnik, a jelzőlámpákat visszakapcsolják, és újra több sávon járható lesz a Kossuth Lajos sugárút - Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalom.

Péntektől megszűnik a forgalomterelés a Kossuth Lajos sugárút - Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, A-Sz-E konzorcium jótállási kötelezettség keretében teljesen kicserélte a burkolatba épített világító LED-es prizmákat, az azokat összekötő vezetékeket és új védőcsőhálózatot fektetet le. Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, a javítás jótállási kötelezettség keretében valósult meg, azaz a városnak nem kellett a javításért fizetnie. A javítást követően további 5 évvel meghosszabbodik a burkolatba épített LED-es prizmákra vonatkozó jótállási időszak. A rókusi lámpás körforgalmat 2010-ben adták át a szegedi tömegközlekedési nagyprojekt részeként, és már az év decemberében lekapcsolták rendszerhiba miatt. 2011 tavaszán a LED-ek egy részét már kicserélték, majd a futófényeket 2013 nyarán is megbolygatták,

akkor újrahúzták a vezetékeket is

. 2014-ben az őszi iskolaszünetben sem úszták meg az autósok, majd fél évnek sem kellett eltelnie, és

ismét egy sávra szűkítették a körforgalmat

, majd 2015-ben

ismét felbontották

.

Nem volt ez másként tavaly

és

idén sem

, most amiatt is bosszankodhattak az arra közlekedők, hogy másfél hetet csúszott a kivitelezés, hiszen július végére be kellett volna fejezni a munkálatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.