Közélet

Papp Károly: felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása

Papp Károly: felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása

2017. augusztus 9., szerda
Papp Károly: felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása

Az országos rendőrfőkapitány szerint felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása. Papp Károly erről azon a szerdai budapesti ünnepségen beszélt, amelyen a rendőrség 210 kerékpárt adományozott az Országos Polgárőr Szövetségnek.

Az altábornagy hangsúlyozta: már 1200 kerékpárja és csaknem 150 segédmotoros kerékpárja van a polgárőrségnek, de a programot folytatják, és már kiírták azt a közbeszerzést, amelynek segítségével az év végéig további 155 kerékpárral és 40 segédmotoros kerékpárral támogatják a szervezetet. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével adományozott kerékpárok közül valamennyi megyébe kerülnek majd biciklik, ezek az országos rendőrfőkapitány közlése szerint hozzájárulnak a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztéséhez.

Papp Károly

az ünnepségen köszönetet mondott a polgárőröknek azért is, hogy közülük több százan hozzájárultak a vizes világbajnokság, a Forma-1-es Magyar Nagydíj, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) biztonságos megrendezéséhez.

Túrós András

, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, az átadott kerékpárok is azt bizonyítják, hogy a rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget. Reményét fejezte ki, hogy az adománnyal hozzá tudnak járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növeléséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.