Egyetem

Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

2017. augusztus 3., csütörtök
Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba - közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.

Az SZTE nyerte el a Latin-Amerikai és Karibi Tanulmányok Nemzetközi Szervezetének (FIEALC) konferenciaszervezési jogát 2019-re, lekörözve pályázatával a kínai, az orosz és – az utolsó fordulóban – az indiai jelentkezőket is. Belgrád után így a XIX. FIEALC nemzetközi kongresszus alkalmából közel 500 hispanista kutató és oktató érkezik majd Szegedre a világ minden tájáról, köztük neves professzorok, miniszterek és államtitkárok. A korábban szervezőként fellépő külföldi városok, egyetemek és karok tapasztalatai alapján ez a lehetőség a nemzetközi kapcsolatok számára is jelentősnek ígérkezik. Hazánk most először lesz ilyen magas szinten érintett a FIEALC ügyeiben, ugyanis 2019-től két éven keresztül a Hispanisztika Tanszék töltheti be a szervezet elnöki tisztségét – az elnök személyéről majd a későbbiekben döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.