Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba – közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.

Az SZTE nyerte el a Latin-Amerikai és Karibi Tanulmányok Nemzetközi Szervezetének (FIEALC) konferenciaszervezési jogát 2019-re, lekörözve pályázatával a kínai, az orosz és – az utolsó fordulóban – az indiai jelentkezőket is. Belgrád után így a XIX. FIEALC nemzetközi kongresszus alkalmából közel 500 hispanista kutató és oktató érkezik majd Szegedre a világ minden tájáról, köztük neves professzorok, miniszterek és államtitkárok.

A korábban szervezőként fellépő külföldi városok, egyetemek és karok tapasztalatai alapján ez a lehetőség a nemzetközi kapcsolatok számára is jelentősnek ígérkezik. Hazánk most először lesz ilyen magas szinten érintett a FIEALC ügyeiben, ugyanis 2019-től két éven keresztül a Hispanisztika Tanszék töltheti be a szervezet elnöki tisztségét – az elnök személyéről majd a későbbiekben döntenek.

Default thumbnail
Előző sztori

Vádemelés a három szerb embercsempésszel szemben

Következő sztori

Számítógép adomány a dán nagykövetségtől

Legutóbbi hasonló cikkek