Sport

Labdarúgás: javítana a fakók elleni mérlegén a SZEOL

Labdarúgás: javítana a fakók elleni mérlegén a SZEOL

2017. augusztus 18., péntek
Labdarúgás: javítana a fakók elleni mérlegén a SZEOL
szeol_honved03_gs

Az első idei idegenbeli mérkőzését a Bozsik-stadionban vívja a SZEOL SC szombaton: a szegediek bravúrkezdete után hasonló teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy a fővárosban is három pontnak örülhessenek.

Nagyszerű győzelemmel kezdte a 2017-18-as szezont a SZEOL SC, a kék-feketék az NB III Közép csoportjában favoritnak tartott Pécset győzték le a SZVSE-stadionban 2-1-re. A második játéknapon sem vár ennél papíron könnyebb feladat Gajág Gergőékre, hiszen az NB I címvédője, a Budapest Honvéd második csapata vár rájuk szombaton. A mellett, hogy a vasárnapi állami ünnep miatt minden mérkőzést szombaton rendeznek, a kispesti keret borzasztóan erős, így bármennyi visszajátszó is lesz az első csapatból a Honvédnál, az NB III-ban szereplő játékosok is komoly erőt képviselnek, hiszen közülük többen is helyet kapnak az első együttesnél - a többiek pedig azért dolgozhatnak, hogy minél közelebb kerüljenek

Erik van der Meer

csapatához. Bár aligha befolyásolja a szombati találkozót, de érdekesség, hogy kellemes emlékei lehetnek a kispestiekről a SZEOL-nak, hiszen 2016 májusában éppen a Honvéd II. ellen aratott

győzelemmel

biztosította be feljutását a Tisza-parti klub. "Helyén kezeljük a Pécs elleni sikert, hétfőtől már elsősorban saját magunkkal és Kispesttel foglalkozunk. Nehéz meccs vár ránk, főleg annak tükrében, hogy az elmúlt időszakban, főképp idegenben a kettes számú csapatok ellen túl sok sikert nem értünk el. Nem könnyű az ilyen csapatok ellen felkészülni, mert nem lehet tudni, kik lesznek a lejátszók, viszont biztos, hogy tehetséges, motivált és sikeréhes játékosok ellen kell pályára lépnünk szombaton. Megpróbálunk tanulni a hibáinkból és újra meccset nyerni, meg legutóbb ez még a korábbi NB III-as szezonunkban sikerült" - fogalmazott portálunknak

Siha Zsolt

, a SZEOL SC edzője.

Online

Szombaton 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Budapest Honvéd II. - SZEOL SC harmadosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A Pécs elleni találkozón csupa fiatal játékos ült a szegedi kispadon, hiszen több játékosát is nélkülöznie kellett a SZEOL mesterének: ezen a téren minimális változás várható, hiszen

Szabó Attila

betegsége után elkezdte az edzéseket,

Buzási Péter

is a többiekkel mozgott már, ám az ő játékára várhatóan még néhány hetet várni kell, miképp

Péter Antal

állapota sem javult annyit, hogy pályára léphessen a Bozsik stadionban. Ugyanakkor ez a helyzet egyben lehetőséget is jelent a klub fiataljai számára, hiszen bizonyíthatják, megérdemlik a játékperceket. "Azt mondják, tehet alatt nő a pálma. A fiataljaink július eleje óta sokat fejlődtek, próbáljuk ezt a helyzetet úgy kezelni, hogy lassan adagoljuk a terhelést. Egy fiatal számára fontos a lehetőség, de az sem elhanyagolható, hogy mindez pozitív hatásokat is váltson ki belőle, ez a későbbi munka alapja. Az egyik legnehezebb dolog, hogy fiatalokat kell beépíteni, ám ez nem mehet az eredményesség rovására. A Honvéd mintapélda lehet, nekem nagyon tetszik az, ahogyan működnek, kötelezően szerepeltetnek fiatalokat a felnőtt csapatukban, míg az NB III-as csapatukat a visszajátszók mellett az U19-esek és az onnan kiöregedők egészítik ki. Szeretnének minél előrébb végezni a harmadosztályban, biztos vagyok benne, hogy ott lesznek a tabella első harmadában a bajnokság végén, még ha nincs is rajtuk eredménykényszer" - részletezte az ellenfélről és a SZEOL fiataljairól Siha Zsolt.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

FC Dabas - Budapest Honvéd-MFA 1-1 (0-0)

Dabas, 300 néző. Vezette: Görög Márió (Rigó Martin, Péntek Zsuzsanna).

Honvéd II.:

Berla – Villám, Nemes, Bodrogi, Nagy II. G., Pölöskei (Csábi, 36’), Banó-Szabó, Stoiacovici, Tömösvári (Lukács, 81’), Bíró (Kabangu - a szünetben), Hegedűs M. Vezetőedző: Pisont István.

Gól:

Makrai (89') ill. Hegedűs M. (84').

SZEOL SC - PMFC 2 - 1 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás).

SZEOL:

Prokop - Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Forró, Maksimovic (Papp Á., 86'), Kéri, Beretka (Benkő, 90+1'), Mihály (Rabatin, 89').

Edző:

Siha Zsolt.

PMFC:

Gőcze - Károly (Wittrédi, 59'), Frank, Fellai (Rácz Á. - a szünetben), Turi, Füredi, Kónya D., Puskás, Szabó R. (Kónya K., 23'), Koller, Mojzer.

Edző:

Márton Gábor.

Gól:

Maksimovic (23'), Beretka (85') ill. Koller (70')

Sárga lap:

Gajág (16'), Prokop (74') ill. Szabó R. (6'), Füredi (50')

Az NB III Közép csoport 2. forduló műsora

augusztus 18., péntek 17.30

Paksi FC II. - FC Dabas.

augusztus 19., szombat 17.30

Iváncsa - Tiszakécske, Szekszárd - Rákosmente KSK, Szentlőrinc - Dunaújváros, Hódmezővásárhelyi FC - Makói FC, Vecsés - Mórahalom, Budapest Honvéd II. - SZEOL SC, Pécsi MFC - Kozármisleny FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.