Közélet

Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

2017. augusztus 23., szerda
Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson
szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot.

Azzal az indokkal függesztette fel

Botka László

MSZP-s polgármester 2015 őszén a

közgyűlésen

a Szentháromság utcai

gesztenyesor rekonstrukcióját

, hogy a város uniós forrásokra vár, amit lehet, abból valósít meg. A városképi jelentőségű fasor rehabilitációja még

2014-ben kezdődött

, akkor a Tisza Lajos körúttól a Vitéz utca közötti szakaszig újították meg a zöldfelületet, s ahol kellett fákat is ültettek. A pénzügyi bizottság ülésén – amelyen egyébként kérdés és észrevételt nélkül mindössze három perc alatt szavaztak hét napirendi pontról – az idei évi fásítási terv is a grémium előtt volt. A dokumentumból kiderül, hogy az önkormányzati tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idei költségvetésében bruttó 40 millió forintot fordít farekonstrukcióra a városban. Ennek részeként folytatják a Szentháromság utcában félbemaradt munkákat, a Vitéz utca és a Bécsi körút közötti szakaszon, Szőregen véderdőt telepítenek, a Tisza Lajos körúton védett kislevelű hársfasort cserélnék, ezen felül legalább 350 fát ültetnek városszerte, részben a lakossági igényeket figyelembe véve. Egy másik előterjesztésből pedig az derült ki, hogy a Reök-palota földszintjén lévő, ismételten üresen álló üzlethelyiséget újfent megpályáztatnák. A Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetője,

Herczeg Tamás

ugyanakkor jelezte, hogy nem tudják kitermelni az önkormányzati ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. által készített szakvéleményben szereplő nettó 680 ezer forintot kitermelni a bérlők, az előző három például a nettó 550 ezret sem. Ráadásul a belvárosban sok az üres üzlet, jelentős a túlkínálat, alacsony a kereslet, ezen felül az ingatlan műemlék besorolású. Ezekre hivatkozva javasolta Herczeg, hogy a bérleti díjat nettó 500 ezer forintban állapítsák meg, s onnan indulhasson a licit. Ezt is egyhangúlag elfogadta a pénzügyi bizottság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.