Előzetesben a szerb kábítószercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bilincs_rendorseg

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki mintegy 27 kg kábítószert próbált Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi augusztus 15-én délelőtt fél 11-kor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a tulajdonát képező és általa vezetett személygépkocsival Röszke határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt átvizsgálás során megállapították, hogy az autó dupla fenéklemezzel van ellátva, ahová a kábítószert elrejtették. A férfi által becsempészni szándékozott 29 csomag növényi törmelék mindösszesen 27 kg kábítószert, kannabiszt tartalmazott, amely különösen jelentős mennyiségűnek minősül.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság határozata nem emelkedett jogerőre, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Plusz vonatokat állít forgalomba a MÁV augusztus 20-án

Következő sztori

Harminchét határsértőt találtak egy kamionban Csanádpalotánál