Bulvár

Előzetesben a szerb kábítószercsempész

Előzetesben a szerb kábítószercsempész

2017. augusztus 18., péntek
Előzetesben a szerb kábítószercsempész
bilincs_rendorseg

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki mintegy 27 kg kábítószert próbált Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi augusztus 15-én délelőtt fél 11-kor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a tulajdonát képező és általa vezetett személygépkocsival Röszke határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt átvizsgálás során megállapították, hogy az autó dupla fenéklemezzel van ellátva, ahová a kábítószert elrejtették. A férfi által becsempészni szándékozott 29 csomag növényi törmelék mindösszesen 27 kg kábítószert, kannabiszt tartalmazott, amely különösen jelentős mennyiségűnek minősül. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság határozata nem emelkedett jogerőre, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.