Sport

Atlétika: a 20 méter lebeg Márton Anita szeme előtt

Atlétika: a 20 méter lebeg Márton Anita szeme előtt

2017. augusztus 1., kedd
Atlétika: a 20 méter lebeg Márton Anita szeme előtt
Márton Anita

Augusztus nyolcadikán a selejtezőkkel kezdődik meg a világbajnoki program olimpia bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita számára, akinek nem ez lesz az egyetlen szám, amiben a londoni vb-n indul.

Pénteken kezdődik az atlétikai világbajnokság, amelyre 2003 óta nem látott létszámú magyar küldöttség utazik: idén összesen tizenhat magyar atléta lehet ott a vb-n, köztük a szegedi

Márton Anita

is. "Minden rendben, sem fizikális, sem technikai téren nincs probléma, ott tartunk, ahol ebben az időszakban lennünk kell" - fogalmazott portálunknak a tavalyi olimpián bronzérmet szerzett Márton Anita, aki edzőjével,

Eperjesi Lászlóval

szerda délután utazik el a világbajnokság londoni helyszínére. A békéscsabai színekben versenyző atléta 19,87-es eredményével ért fel az olimpián a dobogó harmadik fokára. Mint a londoni célokról kifejtette, elsősorban szeretné a Rióban meglökött új országos csúcsot tovább javítani. "Még mindig ott van előttem a húszméteres határ, amit szeretnék most már átlökni. Hogy ez milyen helyezésre lesz elég, azt majd meglátjuk, erős mezőnyre van kilátás. Magamhoz képest jól szeretnék teljesíteni, azzal már elégedett lennék" - válaszolta Márton Anita. Érdekesség, hogy ezúttal a diszkoszvető számok a napi program esti szakaszában kaptak helyet: a fedett pályán idén Belgrádban Európa-bajnoki aranyérmet sportoló először augusztus nyolcadikán lép a dobókörbe, 21.40-től kezdődnek a súlylökés selejtezői, majd másnap 21.25-től rendezik a döntőt. "Sokkal jobban szeretem ezeket az esti versenyeket, mint mikor egy 9.30-as, vagy 10 órási selejtezőre korán fel kell kelni. Még sosem volt ilyen, nálunk az is ritkaság, hogy két külön nap legyen a selejtező és a döntő, de most így lesz. Különösebb gondot nem jelent a kései kezdés" - tért ki erre a körülményre a Gyémánt Liga döntőjébe első helyen bejutó Márton Anita, akinek nem a súly lesz az egyetlen száma Londonban, ugyanis diszkoszvetésben is indul. 23 éves koráig párhuzamosan indult diszkoszvetésben és súlylökésben is, így nem ismeretlen a terep számára. "Teljesíteni kellett egy selejtezős szintet, majd 32 főre feltöltik a létszámot, ebbe fértem bele. Csak augusztus 11-én lesz a diszkoszvetés selejtezője, így nem zavarja a súlylökés programját, úgy gondoltam, miért ne indulnék el, miért ne használnám ki a lehetőséget, így ebben a számban is képviselhetem Magyarországot" - tette hozzá Márton Anita, aki külön nem is készült a diszkoszra, így nagy elvárásai nincsenek is az eredményt illetően. Diszkoszban augusztus 11-én rendezik a selejtezőt, majd a világbajnokság zárónapján, augusztus 13-án lesz a szám döntője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.