Sport

Női labdarúgás: mindent megtesz a győzelemért a szezon legjobbja

Női labdarúgás: mindent megtesz a győzelemért a szezon legjobbja

2017. július 6., csütörtök
Női labdarúgás: mindent megtesz a győzelemért a szezon legjobbja
harcel_boglarka_gs

A Szent Mihály női csapatának legjobb játékosának választották Harcel Boglárkát a 2016/2017-es szezonban nyújtott teljesítményének elismeréseként. A védő elégedett a csapat elmúlt idényével, jövőre pedig megcélozzák a bajnoki címet.

Nem sikerült kivívnia az Újpest ellen az első osztályú tagságot a labdarúgó női NB II-ben második helyen záró Szent Mihálynak, ám ezzel együtt jó szezont tudhatnak maguk mögött. Múlthéten ünnepélyes fogadás keretein belül zárták le az évet, ahol az idény legjobbjait is megválasztották. A lányoknál

Harcel Boglárka

érdemelte ki egész évben nyújtott teljesítményével ezt az elismerést, aki elmondta, hogy összességében jó szezont zárt a csapat, bár egy kicsit csalódottak voltak az Újpest ellen elveszített párharc után. „Voltak kevésbé jó meccseink, például itthon a Paks, vagy a Videoton ellen, ugyanakkor a szezon előtt kitűzött célt sikerült teljesítenünk, ami a második hely és az osztályozós szereplés volt” – mondta portálunknak Harcel Boglárka. „Voltak nehézségeink, több olyan játékos is megsérült, akik közül páran még mindig nem épültek fel. Volt olyan, hogy nem volt kapusunk, így

Sávai Vivien

állt be, aki pár éve védett az U17-ben, de már nem kapus, mégis remekül megoldotta a feladatot. Az osztályozón az első meccset rontottuk el. Akkor is nagyon akartuk a győzelmet, de nem jött össze semmi. A visszavágót már jobban kezdtük, mint az Újpest, meg is szereztük a vezetést, de utána kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami úgy gondolom, megpecsételte a sorsunk. Nagyon sok szurkoló volt kint azon a meccsen és ezúton is nagyon köszönjük nekik, hogy szurkoltak nekünk és biztattak minket.” A fiatal játékos nincs könnyű helyzetben, 2012-ben ugyanis egy emésztőrendszeri betegséget fedeztek fel nála, ám ennek ellenére sem adja fel. „Kicsit nehezebb volt az elmúlt másfél év, colitis ulcerosát diagnosztizáltak nálam, voltak tüneteim, amik megnehezítették a dolgokat. Éreztem is a meccseken, hogy hamarabb elfáradok” – magyarázta a szentmihályi védő, akit arról is kérdeztünk, volt-e különösen emlékezetes mérkőzése az elmúlt idényben. „Amikor gólt lőttem a Sopron és a Balatonfüred ellen, azok emlékezetesek maradnak, mivel ritkán szerzek gólt.”

szentmihalyi_evzaro52_gs

Harcel Boglárkát a női csapat legjobbjának választottak meg a klubnál az előző szezonban mutatott teljesítménye alapján, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy számított-e erre a kitüntetésre, valamint arról is megkérdeztük, hogyan készül a mérkőzésekre, vannak-e a meccsek előtt személyes céljai. „Annyira nem számítottam rá, más is kaphatta volna. A célom az, hogy a lehető legjobban játsszak, de ha nem is megy annyira a játék, akkor is lássák rajtam, hogy megpróbálok mindent megtenni a győzelemért. Legtöbbször balhátvéd poszton játszok. Mivel nincs ballábas a csapatban, így én kerültem oda, de régebben is játszottam már ezen a poszton, így nem volt ismeretlen a terep” – mondta a játékos. Bár az előző szezon lezárult, nem sok ideje marad a pihenésre a lányoknak, ugyanis a felkészülés július 17-én kezdődik. „A következő szezonban az első hely megszerzése a célunk, aki szerintem megnehezítheti a dolgunkat az a Monor vagy a Kelen, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az újonc csapatok milyen erőt fognak képviselni vagy a többi csapat hogyan tud erősíteni” – avatott be minket a részletekbe Harcel Boglárka, akinek a felkészülés mellett egyéb feladatai is lesznek a Szent Mihálynál júliusban. „Március óta foglalkozok a klubnál az U7-es és U9-es csapattal, július 17-től pedig két hetes foci tábort tartunk a gyerekeknek, ahol én tartom az edzéseket a kisebbeknek. Ezt a tábort most először szervezzük meg, de remélem, hogy nem utoljára. Ezzel együtt azt hiszem, picit fárasztó lesz a felkészülés első két hete számomra” – tette hozzá mosolyogva a hátvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.