Közélet

Körbálák égtek Szegeden, fa dőlt ki Maroslelén

Körbálák égtek Szegeden, fa dőlt ki Maroslelén

2017. július 3., hétfő
Körbálák égtek Szegeden, fa dőlt ki Maroslelén

Személyi sérülésről egyik esetben sem érkezett hír a szegedi főügyeletre - közölte a honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az úttestre dőlt egy nagy méretű fa szombaton délben Maroslelén, az Ószegedi úton. A fa törzse mindkét forgalmi sávot elzárta, ezért a makói tűzoltók segítségét kérték. Szegeden is kidőlt egy fa szombaton délben, a Gerle utcában, a közeli garázsok épületét is veszélyeztette. A szegedi és a makói egységek motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést, egyik esetben sem sérült meg senki. Egy hódmezővásárhelyi társasházhoz riasztották az egységeket szombaton délelőtt. Az egyik első emeleti lakás ajtaja becsapódott, a lakásban felügyelet nélkül maradt egy egyéves kisgyermek. A szülők értesítették a katasztrófavédelmet, a város hivatásos egysége a riasztást követően rövid idő alatt a helyszínre ért. A tűzoltók dugólétra segítségével, az erkélyen keresztül jutottak be a lakásba. A gyermek nem sérült meg. Kilenc darab nagy méretű körbála égett vasárnap kora délután Szegeden, a Szövetség utca végén. A szegedi tűzoltók fékezték meg a lángokat, amelyek a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem okoztak károkat a környezetben. Személyi sérülés nem történt. Egy tizenöt méter magas fa ága szakadt le vasárnap reggel Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton. Az ág a gyalogosok és a kerékpárosok forgalmát is veszélyeztette. A hódmezővásárhelyi egység végezte el a műszaki mentést. Csongrádon is lehasadt egy több méter hosszú faág, amely a közelben futó villanyvezetéket is veszélyeztette. A huszonöt méter magas fa ágát a város hivatásos egysége motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével távolította el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.