Közélet

Kényszergyógykezelést indítványoznak a sörözőben gyilkoló férfival szemben

Kényszergyógykezelést indítványoznak a sörözőben gyilkoló férfival szemben

2017. július 28., péntek
Kényszergyógykezelést indítványoznak a sörözőben gyilkoló férfival szemben
gyilkossag_londoni_korut_04_police

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2016. februárjában, Szegeden, egy vendéglátóegységben torkon szúrt egy vendéget, aki a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint az elkövető 2016. február 1-jén, délután ismerőseivel találkozott, velük egy szegedi bisztróban italozott, majd éjfél körül egy másik szegedi vendéglátóegységbe mentek át. A vádlott és társasága itt találkozott az általa korábban nem ismert sértettel, aki szintén ismerőseivel tért be a helyiségbe hajnal két óra körül. A sértett barátaival egy idő után a vendéglátóegység elé kiment dohányozni, a vádlott csatlakozott hozzájuk, cigarettát kért a sértettől, majd beszélgetni kezdtek. Időközben a vádlott és a sértett ismerősei is távoztak, a vádlott és a sértett a sörözőbe visszatérve egy asztalnál ülve folytatták a fogyasztást és beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt. A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott összecsukható bicskáját, és a mintegy hét centiméter hosszú pengével, előzmény és ok nélkül,

a sértett nyakába szúrt

. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő - és visszerét, a sértett a jelen lévő vendégek segítségnyújtása mellett is perceken belül elvérzett, élete megmentésére reális lehetőség nem volt. A vádlott a helyszínt elhagyta, a rendőrök hajnali öt körül fogták el, majd vették őrizetbe. A Csongrád Megyei Főügyészség az előbb előzetes letartóztatásban lévő, majd ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfit emberölés bűntettével vádolja. A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapotú, a cselekmény elkövetésekor beszámítási képessége kizárt volt, képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére. Ezért a főügyészség, a büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően, a vádlottnak az emberölés vádja alóli felmentését és a vádlott kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozza a Szegedi Törvényszéknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.