Közélet

B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

2017. július 24., hétfő
B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!
b_nagy_laszlo03_gs

A V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak – mondta el portálunknak B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve.

„Átfogó képet mutatott a magyarországi helyzetről

Orbán Viktor

miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott

beszédében

. Az Európai Unió és világ problémáival összefüggésben vezette le azokat a hazai belpolitikai kihívásokat, amelyek elé nézünk a 2018-as országgyűlési választások kapcsán” – nyilatkozta portálunknak

B. Nagy László

országgyűlési képviselő. Megjegyezte, olyan kifejezéseket is hallhattunk a kormányfőtől, amelyek eddigi politikai megnyilvánulásaiban nem szerepeltek, így például, hogy milyen kockázatok elé néz Európa, milyen jövőképe van, akárcsak Magyarországnak. „A visegrádi négyek kapcsán szólt az EU irányítási problémáiról és azokról az érdekekről, amelyek összecsapnak, hiszen míg egyesek azt szeretnék, hogy mindent Brüsszelből irányítsanak, a V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitás. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak. El fog dőlni a sorsunk, kiderül, hogy Magyarország a következő évtizedekben milyen irányt vesz, s milyen kultúra vár ránk, milyen gazdasági, erkölcsi, vallási és etnikai jövőkép áll előttünk” – hangsúlyozta Csongrád megye 2. számú választókörzetének képviselője. Szerinte fontos, hogy a V4-ek egysége, közös fellépésük megmaradjon, bár nagyon sok ellenérdek van Európában és a világban, hogy ez ne így működjön. A magyar ellenzékről is beszélt a kormányfő, amely nem találja az utat, a célt, ezért sem tudnak összefogni. B. Nagy László szerint az ellenzéknek nincs nemzetpolitikája, nemzetképe, egyetlen egy dolog kovácsolja egybe, nevezetesen, hogy meg kell buktatni az Orbán-kormányt. „Ezzel a politikával szerintem nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, ezért sem képesek az összefogásra és arra, hogy nagy erőket képviseljenek, hiszen a magyar nemzeti érdekek ellenében történő politizálással nem lehet előrejutni. Ezért sem a pártok programjai csapnak össze, nem a jövőkép és a nemzetpolitika, hanem marad a vádaskodás és a negatív hangvétel” – magyarázta. Szerinte a jövő évi kampány a 2014-esnél durvább hangvételű lesz, minden eszközt be fog vetni az ellenzék a kormány megdöntéséért.

Németh Zsolt; Orbán Viktor

Orbán Viktor a családtámogatások kapcsán arról is beszélt Tusnádfürdőn, hogy egy kimondottan falusi népességmegtartó lakástámogatási programot kell indítani, és ennek tapasztalatai alapján következhet egy Kárpát-medencei program. Erre reagálva B. Nagy László portálunknak elmondta, az ő választókörzetéhez tartozó településeken akkora probléma nincs, mint országosan, nevezetesen, hogy a fiatalok elhagyják lakóhelyüket. „Fontos, hogy egy kistelepülésen is legyen munka, megfelelő perspektíva, hogy ottmaradjanak a fiatalok. A kormányzat a megyei jogú városokra koncentrált ebben a ciklusban, mint egy-egy megyének a kulturális, gazdasági bástyáira, így a következő négyéves etapban a kisebb településekre, falvakra kell nagy hangsúlyt fektetni, hogy élhetőségük, gazdasági lehetőségeik, infrastruktúrájuk versenyképes legyen a nagyvárosokkal” – részletezte a honatya. Hozzátette, a mai fiatalok számára kinyílt a világ, szabad munkavállalás van, ráadásul nagy az igény a normális munkaerőre egész Európában, így a szívóerő és a helyi lehetőségek beszűkülése miatt sokan mennek külföldre munkát vállalni hosszabb-rövidebb időre. A szegedi képviselő szerint ebben az a nagy kockázat, ha családot is alapítanak egy másik országban, mert akkor végképp nehéz őket visszacsábítani. „Látjuk a világban zajló folyamatokat, a legújabb kori népvándorlást, amellyel kapcsolatban törvényszerűség, ha kiürül egy térség, akkor nem marad sokáig üresen, mert rengeteg jelentkező van, aki betölteni ezt az űrt. A lakosságmegtartó képesség nemzetpolitikai kérdés, nem csupán gazdaságpolitikai, amivel a kormánynak foglalkoznia kell” – közölte. Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy Európa lakosságának mintegy 81 százaléka gondolja úgy, hogy súlyos vagy nagyon súlyos probléma a bevándorlás, amellyel kapcsolatban B. Nagy László azt hangsúlyozta, hogy nem szabad összekeverni az EU lakosságát és a brüsszeli bürokráciát. Ha ugyanis elmegy az ember egy nyugat-európai országba, akkor a helyiek – akár vezetők is – a magyar álláspontot tartják helyesnek a migrációs kérdésekben attól függetlenül, hogy az adott ország mást képvisel. „Ez a 81 százalékos eredmény közelít ahhoz, mint amikor a magyar embereket megkérdeztük a migrációról, így biztos vagyok abban, hogy egy nyugat-európai átlagpolgár hasonlóan gondolkodik, mint az itt élők, csak ott nem kérdezik meg az emberek véleményét, hanem a politikai elit egymás között lerendezi a kérdést saját érdekeit szem előtt tartva. Az más kérdés, hogy a társadalmi erózió mikor jut el arra a pontra, hogy ezt a fajta gondolkodást képviselő elitet elzavarják az emberek. Félő azonban, hogy ez csak későn fog megtörténni, amikor már nem lehet visszafordulni az igazi keresztény európai értékekhez” – fejtette ki portálunknak kormánypárti politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.