Sport

Atlétika: Eperjesi László volt az első Ormai László-díjazott

Atlétika: Eperjesi László volt az első Ormai László-díjazott

2017. július 23., vasárnap
Atlétika: Eperjesi László volt az első Ormai László-díjazott
marton_anita_elmenybeszamolo012kf

Az elsőként odaítélt Ormai László díjat vehetett át a napokban Eperjesi László, Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő edzője.

A Testnevelési Egyetem diplomaátadó ünnepsége keretében a Magyar Edzők Társasága átadta az idei életmű díjat, valamint első alkalommmal Ormai László-díjjal is elismerték egy szakember munkáját: a jelenleg a Békéscsabai AC-nél dolgozó, szegedi

Eperjesi László

volt az, aki az országban elsőként vehette át ezt az elismerést. "Meglepetés volt számomra, mert most először adtak Ormai László-díjat, én vagyok az országban az egyetlen, akinek van ilyen elismerése. Megtisztelő, hogy egy szakmai grémium döntött arról, hogy én vehessem át ezt a díjat, ráadásul elsőként kaphattam ezt meg" - fogalmazott portálunknak Eperjesi László, aki otthonában megtisztelő helyre helyezte az elismerést.

marton_anita_elmenybeszamolo015kf

A riói olimpián bronzérmet nyert súlylökő,

Márton Anita

edzője hozzátette: ez a díj az eredményesség elismeréséről szól, így Anita bronzérme nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megkaphatta ezt a díjat, de többi versenyzője által, hosszú éveken keresztül szállított eredmények nélkül sem juthatott volna el ide. "Természetesen látom a következő generációt, de Anita még nem futott ki teljesen. A sokra hivatott

Bogdán Annabella

mellett

Huszák János

is velünk edz, aki az ország egyik legjobb diszkoszvetője, a tokiói olimpián akár egy jó szereplésre is képes lehet. A Gábor-testvérek ha mentálisan meg tudják oldani a helyzetet, szintén magas szintre juthatnak" - tért ki a tréner arra, hogy kik lehetnek a jövő nagy bajnokai. Úgy folytatta, a munka minden elismerése egy löketet, pluszt ad ahhoz a továbbiakhoz, a feladatok tökéletesítéshez. "Azon fogunk dolgozni továbbra is, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a versenyzők, és a legjobb helyen végezzenek. A mai ifjúság elektronika-centrikus lett, a sportot is már elektronikusan szeretik űzni. Nem egyszerű a dolgunk. Bármilyen sportpályáról beszélünk, a fiatalt ami legközelebb is odavonzza, az az edző jelleme. Egy edző fő feladata, hogy neveljen, ehhez pedig példát kell mutatnia. Ha megvan ez a kapcsolat, akkor várható az a kapcsolat, hogy az ifjú titánok megjelennek a pályákon, és versenyzővé válhat" - válaszolta Eperjesi László annak kapcsán, mennyire nehéz ma egy edző dolga a fiatal generációval való munka során. Kitért rá, bár nagy szerepe van az edzői társadalomnak is egy kezdő sportoló karrierjében, de az otthoni környezet legalább ekkora fontossággal bír. "Ha egy kisgyermeket veszünk alapul, alig várja, hogy átfusson az egyik szobából a másikba. Aztán ha azt hallja a szüleitől, hogy én utálok futni, mozogni, akkor egyértelművé válik benne, hogy a mozgás egy rossz dolog. Tudatunkon kívül arra ösztönözzük a gyerekeket, hogy nem jó sportolni. Aki viszont mögött megfelelő szülői és edzői háttér van, az biztos, hogy sportolni fog, még ha nem is válik mindenkiből olimpiai bajnok. A mozgás öröme mindenki számára fontos, csak meg kell találni, hogy mi a legfontosabb az egyén számára, valakinek az atlétika, valakinek a futball, de a fiatalok számára mindenképpen szükség van a mozgásra. A gyerek otthon szívhatja magában a sport szeretetét, vagy nem szeretetét. Ha felvállalja a szülő, hogy segíti a gyerekét, el és hazaviszi edzésről, akkor semmi akadálya nem lehet annak, hogy egy sportszerető felnőtté váljon a gyermek" - mondta Eperjesi László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.