Aratóünnep Zákányszéken a hálaadás jegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

aratounnep_zakanyszek

Ünnepi szertartás keretében adtak hálát a gabonatermésért Zákányszéken. A gazdák bíznak a számukra kedvező időjárásban és a megfelelő terméshozamban.

A Zákányszéki Egyházközösség és Zákányszék Község Önkormányzata szervezett ünnepséget az elmúlt hétvégén. Kazi Péter alpolgármester hírportálunknak elmondta, településük mezőgazdasági mivoltát is hangsúlyozta az ünnepi program.

„Több évtizedes hagyományra tekint vissza Zákányszéken az Aratóünnep. A helyiek jellemzően mezőgazdasági termelésből állítják elő jövedelmük jelentős hányadát. Kalászt tűztünk, hálát adtunk a gabonatermésért, kenyeret szenteltünk. Bensőséges hangulatú szertartás keretében Geszler Péter érseki tanácsos, kerületi esperes, tompai plébános celebrálta a szentmisét. Műsorral a Zákányszéki Parasztkórus készült” – ismertette az alpolgármester.

Kazi Péter hangsúlyozta, az ünnepnek a hagyományaik megőrzésében, a település közösségének formálásában is fontos szerepe van. A helyi gazdák reménykednek az idei gabonatermés megfelelő minőségét és mennyiségét illetően.

Előző sztori

Meghátrált a bank – nem merték a kerekesszékes házaspárt utcára tenni + FOTÓK

Következő sztori

Bivalyok tartják karban a máriatelepi nádast Bakson