/

Aláírásgyűjtés indul az európai bérunióért (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt – közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

A cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai bérekhez, az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt – mondta Vona Gábor.

Magyarország számára ez az elkövetkező évtizedek legfontosabb nemzetstratégiai ügye – közölte.

Hozzátette: ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép-európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell.

Szólt arról, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Bizottság engedélyezte, mert ez legitim felvetés, jogszerű, az európai népszavazás megkezdődhet, összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni az unió országaiban.

Amennyiben a Jobbik megnyeri a 2018-as választást, akkor egy egészen más gazdaságpolitika megvalósításába kezd – mondta, megemlítve, hogy a keleti országrész bérszínvonalát is felzárkóztatják a nyugatihoz.

A mindenkori magyar kormányok nem voltak képesek arra, hogy rendbe tegyék a bérkérdést, miközben az árunió megvalósult – jegyezte meg a pártelnök.

Miközben Orbán Viktor kormánya elszigeteli Magyarországot, addig a Jobbik a nép pártján áll, európai üggyé tette a bérkérdést, összefogja Kelet-Közép-Európát, azért, hogy az unió működését megreformálja – mondta.

A lényeg az, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, ne kelljen elhagyni az országot csak azért, mert máshol több a pénz – hangoztatta Vona Gábor.

A sajtótájékoztatón a Jobbik helyi politikusai, Pakusza Zoltán miskolci elnök és Jakab Péter önkormányzati frakcióvezető egyaránt azt hangoztatta, hogy az országnak nem olcsó Kárpátokon túli ukrán munkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége.

A sajtótájékoztató végén egy nyugdíjas nő elmondása szerint miskolci nyugdíjas társai egy részének kérésére tett fel kérdéseket a pártvezetőnek.

Miért nézi a Jobbik ostobának a nyugdíjas társadalmat – tudakolta a kérdező, aki megjegyezte: nem szokott a szeméből gyűlölet sugározni, de most harag, sértettség Vona Gábor iránt igen.

“Ön azt mondja, hogy befolyásolhatók a nyugdíjasok, megvezethetők” – mondta a nyugdíjas nő, aki szerint ennek ellentmond, hogy a Jobbik cukiság-kampányával sem tudott meggyőzni senkit. Ez lesz a párt irányvonala, hogy a nyugdíjasokat fogják célozgatni? – zárta kérdéseinek sorát a nyugdíjas nő.

Vona Gábor erre válaszul azt mondta, a “Fidesz médiája” tálalta úgy az általa leírtakat, hogy az minden nyugdíjasra vonatkozik, ezzel megtévesztve a nyugdíjasokat, köztük a kérdező nőt is.

Mint mondta, egy dunaújvárosi eseményen történtekről szólt a bejegyzése és fel fogja emelni a szavát az ellen, hogy a Fidesz manipulálja, hergeli a nyugdíjasokat és félrevezeti őket.

“Mikor bántanám én a nyugdíjasokat, amikor a saját szüleim is végig dolgoztak, így élik a kisnyugdíjasok életét Gyöngyösön?” – tette fel a kérdést.

Előző sztori

Teljes kapacitással működik a röszkei határátkelő + FOTÓK

Következő sztori

34 fok lehet vasárnap