Vádemelés az idős, beteg szüleit kirabló szentesi férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a szüleit ütötte-verte éveken keresztül pénz reményében – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi közös háztartásban élt Szentesen súlyos beteg édesanyjával, valamint időskorú édesapjával. A férfi megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, szülei alacsony összegű nyugdíjukból tartották el őt. A vádemelést megelőzően már huzamosabb időn keresztül italozó életmódot folytatott a vádlott, amelyhez a szülei nem akartak neki pénzt adni. Az italozó életmód folytatásához szükséges pénz megszerzése érdekében a vádlott 2012. év eleje és 2017. eleje közötti időszakban legalább havi rendszerességgel ittas állapotban megfenyegette szüleit azzal, hogy megöli, illetve forró vízzel leönti őket, amennyiben nem adnak neki készpénzt. A fenyegetésen túlmenően több esetben a pénzátadásra történő kényszerítés végett szüleit bántalmazta is oly módon, hogy őket megrúgta, illetőleg megütötte. A fenyegetések és az erőszak hatására a szülők alkalmanként 20.000.-Ft és 70.000.-Ft közötti összegeket, mindösszesen mintegy 1.000.000.-Ft-ot adtak át a vádlottnak a fenti időszakban. Előfordult olyan is, hogy a vádlott édesapját egy seprűnyéllel megütötte, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló kéztörést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott édesanyja az életkora, valamint egészségügyi állapota okán védekezésre korlátozottan képes személynek minősül, míg édesapja is kora, illetőleg testi adottságai folytán korlátozottan volt képes arra, hogy a sérelmére elkövetett cselekmény során megfelelő védekező magatartást tanúsítson.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli minősített rablás bűntettének elkövetésével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Megéri-e az életbiztosítás? Kiszámoltuk!

Következő sztori

Túl a félidőn a Cicamentők ivartalanítási programja Szegeden