Közélet

Vádemelés az idős, beteg szüleit kirabló szentesi férfival szemben

Vádemelés az idős, beteg szüleit kirabló szentesi férfival szemben

2017. június 6., kedd
Vádemelés az idős, beteg szüleit kirabló szentesi férfival szemben
jog_birosag_torveny

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a szüleit ütötte-verte éveken keresztül pénz reményében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi közös háztartásban élt Szentesen súlyos beteg édesanyjával, valamint időskorú édesapjával. A férfi megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, szülei alacsony összegű nyugdíjukból tartották el őt. A vádemelést megelőzően már huzamosabb időn keresztül italozó életmódot folytatott a vádlott, amelyhez a szülei nem akartak neki pénzt adni. Az italozó életmód folytatásához szükséges pénz megszerzése érdekében a vádlott 2012. év eleje és 2017. eleje közötti időszakban legalább havi rendszerességgel ittas állapotban megfenyegette szüleit azzal, hogy megöli, illetve forró vízzel leönti őket, amennyiben nem adnak neki készpénzt. A fenyegetésen túlmenően több esetben a pénzátadásra történő kényszerítés végett szüleit bántalmazta is oly módon, hogy őket megrúgta, illetőleg megütötte. A fenyegetések és az erőszak hatására a szülők alkalmanként 20.000.-Ft és 70.000.-Ft közötti összegeket, mindösszesen mintegy 1.000.000.-Ft-ot adtak át a vádlottnak a fenti időszakban. Előfordult olyan is, hogy a vádlott édesapját egy seprűnyéllel megütötte, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló kéztörést szenvedett. A vádirat szerint a vádlott édesanyja az életkora, valamint egészségügyi állapota okán védekezésre korlátozottan képes személynek minősül, míg édesapja is kora, illetőleg testi adottságai folytán korlátozottan volt képes arra, hogy a sérelmére elkövetett cselekmény során megfelelő védekező magatartást tanúsítson. Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli minősített rablás bűntettének elkövetésével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.