Kultúra

Száz könyvet olvasott el az idei könyvkirálynő + FOTÓK

Száz könyvet olvasott el az idei könyvkirálynő + FOTÓK

2017. június 9., péntek
Száz könyvet olvasott el az idei könyvkirálynő + FOTÓK
konyvkiraly015kf

Benedek Elek dédunokája is részt vett a városháza dísztermében megrendezett ceremónián. A birodalom tagjai hűségesek a nyomtatott szóhoz, többen közülük már nem először büszkélkedhetnek szépszámú könyv elolvasásával.

Megtörtént a 11. koronázási és udvaralapítási ceremónia – azaz idén is megválasztották az ünnepi könyvhéten a könyvkirályt és birodalmának tagjait. A címet az nyeri el, aki az ajánlott, korosztályonkénti bontásban megtalálható könyvek közül a legtöbbet elolvassa, majd az ezekhez kapcsolódó feladatlapokat leadja a Somogyi-könyvtárban, vagy valamely fiókkönyvtárában. Idén is rengeteg mű közül lehetett választani a Vuktól a Harry Potterig. „Első kötetes szerző vagyok, unokáimnak a 10 éves

Samunak

és a 8 éves

Daninak

írtam a mesekönyvemet” – mondta a díszvendég,

Benedek László

, aki a híres meseíró,

Benedek Elek

dédunokája. Öt-hat évvel ezelőtt Amerikába költöztek unokái, a meséken keresztül tartotta velük a kapcsolatot. Azt szerette volna, hogy több ezer kilométerre a hazájuktól se felejtsék el kultúrájukat, így a magyar történelmet úgy ismerhetik meg, hogy maguk is cselekvő részesei.

konyvkiraly005kf

Uralkodóváltás nem történt, harmadik alkalommal nyerte el a címet

Sebők Liliána Hajnalka

, a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. osztályos tanulója, aki idén kereken 100 könyvet olvasott el. Főkönyvherceg lett húga,

Violetta

és

Jenei Soma

, további nyolc fő nyert el könyvhercegi címet, a 92 induló, illetve a 30 birodalmi tag közül. Többen bronz és ezüst lovagok lettek, azaz harmadik, vagy negyedik alkalommal váltak a birodalom tagjává. „Én a könyves birodalom tagja vállalom, hogy a birodalmat minél jobban megismerem, tartományainak meglátogatását másoknak is ajánlom” – ígérték búcsúzásképpen esküjükben a könyvmoly általános iskolások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.