/

Száz könyvet olvasott el az idei könyvkirálynő + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

konyvkiraly015kf

Benedek Elek dédunokája is részt vett a városháza dísztermében megrendezett ceremónián. A birodalom tagjai hűségesek a nyomtatott szóhoz, többen közülük már nem először büszkélkedhetnek szépszámú könyv elolvasásával.

Megtörtént a 11. koronázási és udvaralapítási ceremónia – azaz idén is megválasztották az ünnepi könyvhéten a könyvkirályt és birodalmának tagjait. A címet az nyeri el, aki az ajánlott, korosztályonkénti bontásban megtalálható könyvek közül a legtöbbet elolvassa, majd az ezekhez kapcsolódó feladatlapokat leadja a Somogyi-könyvtárban, vagy valamely fiókkönyvtárában. Idén is rengeteg mű közül lehetett választani a Vuktól a Harry Potterig.

„Első kötetes szerző vagyok, unokáimnak a 10 éves Samunak és a 8 éves Daninak írtam a mesekönyvemet” – mondta a díszvendég, Benedek László, aki a híres meseíró, Benedek Elek dédunokája. Öt-hat évvel ezelőtt Amerikába költöztek unokái, a meséken keresztül tartotta velük a kapcsolatot. Azt szerette volna, hogy több ezer kilométerre a hazájuktól se felejtsék el kultúrájukat, így a magyar történelmet úgy ismerhetik meg, hogy maguk is cselekvő részesei.

konyvkiraly005kf

Uralkodóváltás nem történt, harmadik alkalommal nyerte el a címet Sebők Liliána Hajnalka, a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. osztályos tanulója, aki idén kereken 100 könyvet olvasott el. Főkönyvherceg lett húga, Violetta és Jenei Soma, további nyolc fő nyert el könyvhercegi címet, a 92 induló, illetve a 30 birodalmi tag közül. Többen bronz és ezüst lovagok lettek, azaz harmadik, vagy negyedik alkalommal váltak a birodalom tagjává.

„Én a könyves birodalom tagja vállalom, hogy a birodalmat minél jobban megismerem, tartományainak meglátogatását másoknak is ajánlom” – ígérték búcsúzásképpen esküjükben a könyvmoly általános iskolások.

no images were found

Előző sztori

Aláírta az oktatási törvények módosítását az államfő

Következő sztori

Hétvégi programajánló: Könyvhét, Fluke T, Bödön