Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kormanyhivatal_foglalkoztatas

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.

Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellet segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak. A megyei road show állomásai ezúttal is a járási székhely települések lesznek, ahol munkáltatói fórumok keretében adnak tájékoztatást a kormányhivatal munkatársai a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. Juhász Tünde kormánymegbízott minden helyszínen felkeres egy olyan munkáltatót is, amely már részesült támogatásban a program keretében.

A maximális keretösszeg felhasználása érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági garancia című programok kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatóknak nyújtanak támogatást. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályai koordinálják.

Az út a munkaerőpiacra projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A nyári szünidő megkezdődött, azért különösen érdemes ismételten ráirányítani a munkáltatók és a fiatalok figyelmét a 2015. január 1-től elindult Ifjúsági Garancia elnevezésű kiemelt programra, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni. Csongrád megyét érintően a projektek keretében felhasználható forrás összege összesen 14,8 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 12 793 fő támogatására kívánunk fordítani.

kormanyhivatal_foglalkoztatas2

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai lehetnek foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás, bérköltség támogatás, vállalkozóvá válást elősegítő támogatás, lakhatási támogatás, képzés, valamint mentori és humán szolgáltatás is. A megyei road show keretében részletes tájékoztatást nyújtanak a szakemberek, ezért levélben fordultak a vállalkozókhoz, hogy minél többen tájékozódhassanak a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről.

Munkáltatói Road Show Csongrádon kezdődik június 20-án, 13 órától Csongrád Város Önkormányzat Galéria nagyteremében. A rendezvényen köszöntőt mond Juhász Tünde kormánymegbízott. valamint Szubally Brúnó járási hivatalvezető. Az üzemlátogatás ezt megelőzően, 12:30-kor kezdődik, az Autószervíz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. telephelyén.

A cég 1969-ben alakult szövetkezetként, 1993-ban jogutódlással Kft-vé alakult. Fő tevékenysége gépjárműjavítás, karbantartás, műszaki vizsgáztatás. Statisztikai állományi létszáma 17 fő, eddig összesen 8 millió Ft bérjellegű támogatásban részesült. Az új fejlesztés, a festőcsarnok építése 2012-ben valósult meg Uniós forrásból, ahol lehetőség van buszok, kamionok, nagyméretű lakókocsik festésére. A cég akkreditált szakképző hely, az általuk kiképzett tanulók jelenleg is ott dolgoznak.

A munkáltatói road show további megyei állomásai

Kistelek: 2017. június 22. Klebelsberg Művelődési Központ (6760 Kistelek, Petőfi u. 7-9.)
Hódmezővásárhely: 2017. június 23. Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal (6800 Hódmezővásárhely, Rárósi út 110., Vadász terem.)
Mórahalom: 2017. június 26. Varga Csárda (6782 Mórahalom, Szegedi út 1/C)
Szentes: 2017. június 27. Szentesi Polgármesteri Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.)
Makó: 2017. június 28. Makói Járási Hivatal (6900 Makó, Deák Ferenc u. 6., Foglalkoztatási Osztály, I. emeleti Tárgyaló)

Előző sztori

Szijjártó Péter: Európa minden idők legnagyobb terrorfenyegetettségével áll szemben

Következő sztori

Hátország: az ország legjobb nyolc csapata között a KSZSE U11-es lányai