Sport

Női vízilabda világliga szuperdöntő - Negyedik lett a magyar válogatott

Női vízilabda világliga szuperdöntő - Negyedik lett a magyar válogatott

2017. június 11., vasárnap
Női vízilabda világliga szuperdöntő - Negyedik lett a magyar válogatott
Gangl Edina

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a világliga sanghaji szuperdöntőjén, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 9-7-re kikapott Oroszország csapatától.

Bujka Barbara

szerezte a meccs első gólját, ennek ellenére az oroszok kezdtek jobban, szinte a teljes első negyedben uralták a játékot, és a szünetben már 3-1-re vezettek. A folytatásban egyre hatékonyabban védekezett a magyar válogatott, amely

Antal Dóra

és Bujka révén egyenlített (3-3).

Gangl Edina

jó teljesítményt nyújtott a kapuban, de mivel a támadójáték erőtlen és pontatlan volt, az oroszok ismét elhúztak (3-6). Az utolsó negyed elején eldőlt a mérkőzés, ennek ellenére

Bíró Attila

együttese az utolsó pillanatig próbálkozott, de ez, valamint Bujka és Gangl jó teljesítménye csupán a kétgólos vereséghez volt elég. A magyar együttes 2005, 2010 és 2013 után negyedik alkalommal zárt a negyedik helyen a világligában. Eddig a 2004-ben indult sorozat nyitányán szerepelt a legeredményesebben, amikor második lett. Bronzérmet még sosem szereztek a magyarok, akik hét alkalommal nem is jutottak a selejtezőből a - hol hat-, hol nyolccsapatos - döntőbe, kétszer pedig el sem indultak a világligában.

Világliga, szuperdöntő, bronzmérkőzés

Oroszország-Magyarország 9-7 (3-1, 1-2, 2-0, 3-4)

A magyar gólszerzők:

Bujka 4, Antal D., Illés, Csabai 1-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.