Közélet

Brit egyetemi zenekar a dómban

Brit egyetemi zenekar a dómban

2017. június 14., szerda
Brit egyetemi zenekar a dómban
cambridge-i egyetem

Július 6-án, csütörtökön, 16 órától a szegedi dómban ad koncertet a cambridge-i Hills Road Sixth Form College együttese.

A Hills Road Sixth Form College egy virágzó központ a legkiemelkedőbb tanulmányokat végzők számára Cambridge városában. Az egyetem nemzetközileg is híres kiváló oktatásáról, amely kiemelkedően magas minőségű képzést nyújt tanulóinak, a szakmai képességek fejlesztésétől kezdve, a személyes és szociális készségek fejlesztésig. Az iskola 2000 tanulója 30 tárgyból 3-at választhat, amelyet a legmagasabb oktatási színvonalon tanulhat, a művészetektől kezdve, a zenén át egészen az idegen nyelvekig. A tanulóknak továbbá lehetőségük nyílik tantárgyi keretek között extra programokat látogatni, amelyeken belül mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb elfoglaltságot. Az egyetem büszkélkedik egy mintegy 80 főből álló szimfonikus zenekarral, egy 100 fős egyetemi kórussal, valamint további kisebb együttesekkel, fúvós zenekarral, jazz és folklór csoporttal. A kórus és zenekar tagjai rendszeresen koncerteznek, közülük számos előadó London híres zeneiskoláiban tanul. A diákok jelentős része tagja még valamilyen nagyszabású zenei társulatnak, mint például az angliai Nemzeti Fiatalok Kórusának vagy éppen a Brit Szimfonikus Akadémiának. A Hills Road diákjai szerencsésnek vallhatják magukat, hogy Cambridge világhírű egyetemének diákjai lehetnek, és nagy örömükre szolgál, hogy lehetőségük nyílik Magyarországra látogatni, ahol a három koncertjük alatt felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, valamint gazdagíthatják a hallgató közönséget.

Kórus műsora:

Will Todd: Stay with me Lord Elgar: Lux Aeterna Lotti: Crucifixus Vaughan Williams: The Turtle Dove

Zenekar műsora:

Dvorak: Serenade Op for wind, cello and bass Weber: Clarinet Concertino Schubert: Symphony no. 5 Rutter: Suite for Strings Bartok: Rumanian Folk Dances in C major

Kórus és zenekar közös produkciója:

Lauridsen: Lux Aeterna Haydn: The Heavens are Telling (from The Creation) Handel: Hallelujah Chorus (from Messiah)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.