A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szavaz a parlament

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áder János; Kövér László

Az Országgyűlés ma összesen tizennyolc előterjesztésről szavaz. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kormány adócsomagját, továbbá döntenek arról a kormánypárti javaslatról, amely előírná a külföldi támogatás feltüntetését a civil szervezeteknek.

Az ülésnap reggel 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik. A házszabály alapján a tárcavezető legfeljebb öt percben ismertetheti álláspontját, amire a frakciók két-két percben válaszolhatnak.

A képviselőcsoportok napirend előtti felszólalásait követően a parlament határozathozatalokat tart. A Ház ekkor dönthet a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló kormánypárti törvényjavaslatról, a kormány adócsomagjáról, továbbá új jogszabályt alkothat a büntetőeljárásról és az ügyvédi tevékenységről.

A szavazásokat követően szerdán elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseit vitatják a képviselők. Az Országgyűlés csütörtökön, várhatóan a jövő évi költségvetés elfogadásával zárja tavaszi ülésszakát.

Előző sztori

Rétvári: csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében is

Következő sztori

Csaknem száz embert tartóztattak fel a szerb-magyar határnál