Közélet

Tizenkét ellenzéki képviselőt büntethet meg ma a parlament

Tizenkét ellenzéki képviselőt büntethet meg ma a parlament

2017. május 30., kedd
Tizenkét ellenzéki képviselőt büntethet meg ma a parlament

Az Országgyűlés tizennégy javaslat elfogadásáról dönthet mai ülésén, továbbá tizenkét ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti különböző fegyelmi ügyekben.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. A képviselők ekkor dönthetnek egyebek mellett a versenyképesség javítását célzó törvénymódosításokról, majd tizenegy szocialista és egy független képviselő tiszteletdíját csökkenthetik összesen több mint egymillió forint értékben. Az MSZP képviselői a szemléltetésre vonatkozó házszabályi rendelkezéseket sértették meg, amikor táblákat tartottak fel egy napirend előtti felszólalás alatt, míg a független Szabó Tímea a köztársasági elnök május 8-i eskütételét követően az államfő fényképével díszített marionett bábut emelt a magasba. A szavazások után tizenkét javaslat általános vitája kerül terítékre. A Ház így tárgyalja például az elektronikus hírközlésről és a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvények módosításait is. A parlament szerdán további indítványok vitáival folytatja munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.