Sport

Röplabda: a kohéziót erősítené a vb selejtezők alatt a válogatott szegedi ütője

Röplabda: a kohéziót erősítené a vb selejtezők alatt a válogatott szegedi ütője

2017. május 23., kedd
Röplabda: a kohéziót erősítené a vb selejtezők alatt a válogatott szegedi ütője
bozoki_bence_roplabda

A Fino Kaposvár szegedi játékosával, Bozóki Bencével is számol a magyar férfi röplabda-válogatott új, argentin szövetségi kapitánya, Juan Manuel Barrial.

Ott lesz a magyar férfi röplabda-válogatott világbajnoki selejtezőin

Bozóki Bence

, a Fino Kaposvár szegedi származású játékosa. A nemzeti együttes szerdától vasárnapig küzd a vb-részvételért az észtországi Tallinban, ahol nyitásként Koszovó ellen, majd Montenegró, Oroszország, a házigazda Észtország és Románia ellen lép pályára a vasárnapig tartó selejtező folyamán. "Még jobban össze kell kovácsolnunk az egységünket, mint ahogy tettük azt az utóbbi hétvégéken akár a svédországi, akár a dunaújvárosi barátságos tornán. Ez a fontos, hogy ezt a szálat továbbvigyük. Nem ismerjük igazán az ellenfeleinket, Oroszország persze egy top csapat. Minél több szettet és meccset szeretnénk nyerni, csapaton belül is próbáltunk latolgatni, de nehéz felmérni az ellenfeleink erősségét, a románokat ismerjük a legjobban. Most erős a válogatottunk, minden külföldön szereplő játékosunk visszajött, ez mindenképp pozitív, hiszen az utóbbi években nem volt így" - fogalmazott portálunka az esélyekről Bozóki Bence, aki hozzátette: mindenkinek megterhelő lesz, hogy minden nap pályára kell lépni, de van, amikor napi három edzésen vesznek részt, így fizikálisan felkészültek erre a kihívásra. "Remélem, minél egészségesebben tudjuk ezt átvészelni. Tizennégyen utazunk, így azért van esély arra is, hogy néhányan pihenjenek, ha úgy adódik" - tért ki a megterhelő programra. A torna előtti sajtótájékoztatón kijelentették: nem feltétlenül a világbajnoki selejtezőkön való jó szereplés az első számú cél: a kissé átalakuló csapattól inkább az Európa-ligában várnak komolyabb eredményeket a szövetség részéről. "Nincs kőbe vésve, de nagyon jó lenne minél előrébb végezni a sorozatban. A négy közé jutásnál van eredményességi jutalom, de szeretnénk a dobogó legtetején állni, sok fog múlni a formán is. A szövetség is szépen mellénk állt, rengeteg lehetőséget kaptunk az utóbbi évekhez képest. Hároméves tervben dolgozhatunk, így jövőre is van lehetőségünk az Euroligára, de említhetném az új edzői stábot, vagy a statisztikus másodedzőt is. Még nem kiforrott teljesen az, hogy ki tudjuk használni a kiemelt sportági státuszt, de talán már most is érezhetjük a hatását, az MRSZ jobban mellénk tudott állni. Remélem, a jövőben ez még jobban ki fog teljesedni, szeretnénk felzárkózni a többi labdajátékhoz" - mondta Bozóki Bence annak kapcsán, hogy a röplabda is felkerült a kiemelt sportágak közé.

bozoki_bence_roplabda_2

A válogatott új szövetségi kapitánnyal futhat neki az észtországi selejtezőknek. Tallinban fog tétmérkőzésen debütálni a nemrégiben kinevezett argentin szakember, Juan Manuel Barrial, akivel kapcsolatban a Kaposvár ütője elmondta, más a mentalitása, mint amit eddig megszokhattak a válogatottnál. "Európában belül is sok helyen megfordult, ránk is jó sok minden fog ragadni tőle. Sok új gyakorlat színesíti az edzéseket, számomra szimpatikus ember és jó meglátásai vannak, ezzel úgy gondolom, mindenki egyetért a csapatban. Nagy megtiszteltetés, hogy számít rám a kapitány, korábban volt, hogy kezdtem is a csapatban, de az egy más csapat volt. Most magyar sztárok jöttek vissza külföldről, így az ember örül, ha bekerül a keretbe. Érdekes a játékosok kapcsolata a stábbal, mert tartjuk a tisztes távolságot és a tiszteletet, de olykor nagyon jóízűeket tudunk beszélgetni, és kellemes hangulatban telnek a napok" - részletezte a nemzeti csapatnál kialakult légkört a 2015-ben az év utánpótlás-játékosának megválasztott röplabdázó. A szegedi ütő pozitív élményekkel vághat neki a válogatott feladatoknak, hiszen bár a Pénzügyőr megnehezítette a dolgukat a bajnoki döntőben, végül a Somogy megyeiekkel idén is sikerült megnyerniük a bajnokságot. "A kupában eléggé negatív sorozatunk volt, viszont sikerült ebből felállnunk, és a döntőben is vissza tudtuk fordítani ezt a szituációt. Öt szettet játszottunk az ötödik meccsen is, csak hogy ne legyen izgalmas a helyzet... Játszottunk egy jót, kiszolgáltuk a közönséget, még hogyha ott nem is ezt gondoltam. Nekem Szeged a legkedvesebb város, ha lehetne választani, akkor ott élnék. Amikor tehetem, hazalátogatok, de elég sűrű volt a programunk, volt, mikor egy hónapban hat meccset is játszottunk" - zárta Bozóki Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.