Sport

Labdarúgás: a Csongrád is megkapta a harmadosztályú licencet

Labdarúgás: a Csongrád is megkapta a harmadosztályú licencet

2017. május 10., szerda
Labdarúgás: a Csongrád is megkapta a harmadosztályú licencet
mako_csongrad34_gs

A rivális Makó után a Csongrádi TSE is megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a harmadosztályú licencet, ám a klubnál még nem tudják, hogy bajnoki cím esetén vállalják-e a magasabb osztályú szereplést.

Öt mérkőzése maradt hátra az idei szezonból a Csongrád megyei első osztályú bajnokságban jelenleg második helyen álló Csongrádi TSE-nek.

Szűcs Róbert

csapatának a saját kezében van a sorsa, hiszen amennyiben minden hátralevő mérkőzését megnyeri, megszerzi a bajnoki címet. Ez azonban nem lesz könnyű feladat: a csongrádi gárda még fogadja a jelenleg negyedik Ásotthalmot és az ötödik Algyőt is, valamint ellátogat Szentesre, ami szintén nem ígérkezik könnyű túrának. „Megkaptuk a Magyar Labdarúgó Szövetség határozatát, amelynek értelmében minden feltételt rendben találtak ahhoz, hogy megkapjuk a harmadosztályú licencet. Egy illetékesnek kellett egy vizsgát letennie, amit klubelnökként megtettem, ezen felül rendben van a költségvetésünk, befizettük a szükséges pénzeket és az adminisztrációs akadályok is elhárultak” – mondta portálunk megkeresésére

Kiss István

, a Csongrádi TSE elnöke. „Mindenképpen szeretnénk megnyerni a bajnokságot, bár az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a sorsolásunk nehezebb mint a Makóé. Fogadjuk az Ásotthalmot és az Algyőt, de a szentesi túra is tartogat magában veszélyeket, hiszen helyezéstől függetlenül mindig nagy rangadókat vívunk ellenük, több korábbi csongrádi játékos is szerepel a szentesi csapatban, szóval egyáltalán nem dőlhetünk hátra. Amennyiben a sors úgy hozza és sikerül megnyernünk a bajnokságot, elméletben nem lesz akadálya annak, hogy felsőbb osztályba lépjünk. A klubnál úgy fogalmaztam, hogy most gyorsan kell jó döntéseket hoznunk. Egyelőre nem tudjuk garantálni az NB III-as szereplést, de nem is kitűzött célunk a felsőbb osztályba lépés. Szeretnénk az első helyen zárni a bajnokságot, aztán meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek” – tette hozzá a klubelnök. A Makónak négy mérkőzése maradt hátra a bajnokságból és első blikkre csak az utolsó fordulóbeli Tiszasziget elleni derbi az, ahol pontot hullajthat

Méhes Tibor

csapata. Ezzel szemben a Csongrádra nehezebb feladatok várnak, így mindenképpen izgalmas hajrára van kilátás a Csongrád megyei első osztályban. A Csongrádi TSE két szezont töltött el eddig története során Nemzeti Bajnokságban, legutóbb a 2007/2008-as szezonban szerepeltek az NB III-ban. A megyei bajnokságot a 2009/2010-es szezonban nyerték meg utoljára, azóta a tavalyi negyedik helyezés a legjobbja a csongrádi alakulatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.