Kosárlabda: utoljára hazai pályán a szezonban a Kosársuli felnőtt csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli120

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt gárdája vasárnap este 18:30-kor lép pályára a szezonban utoljára a Hódtói Sportcsarnokban. Az MTK Törökbálint elleni összecsapás nem csak szezonzáró fellépés, hanem egyben lezárja a csütörtöktől vasárnapig a csarnokban zajló Fiú Országos Serdülő Döntőt is magában foglaló kosaras rendezvénydömpinget, ami múlt szombaton a Kossuth téri B33 Tour és Diákolimpia Döntővel kezdődött.

A felnőttek az NB I/B csoportos bajnokság 7. helyéért küzdenek az MTK-val. Riválisaik szintén negyedik helyen zárták az alapszakaszt, majd a keleti bajnok Debrecentől, és a harmadik Nyíregyházától kaptak ki a playoff-ban. Ennek ellenére nem kell szégyenkezniük, hiszen a nyírségieket három meccses küzdelemre kényszerítették, ráadásul rögtön az első összecsapáson be tudták venni a Continental Arénát is. Köztük Boinitzer, Bihari, Jakab, Horváth és Szabó pörgött a legjobban.

Vas Péterék mindenképpen hetedikként akarják zárni az idényt. Ehhez azonban egy igen magabiztos győzelemre lenne szükségük vasárnap, mivel a rájátszás eddigi meccseitől eltérően kuparendszerben zajlik majd a párharc, így a gólkülönbségnek kiemelt szerepe lesz. Persze a nagyobb arányú sikerhez az is kell, hogy az elmúlt időszakban igen hektikus teljesítményt nyújtó együttes olyan remek kosárlabdával rukkoljon elő, mint azt legutóbb a Győr ellen tették.

A vasárnap esti találkozóig is van miért izgulnia a drukkereknek, hiszen a Vásárhelyi Rakéták csütörtökön kétszer is pályára lépnek a Fiú Országos Serdülő Döntőn Vásárhelyen, 9 órakor a kőbányai Zsíros Akadémiával, 19 órakor pedig a MAFC/A-val játszanak. Szombaton pedig reményeink szerint az elődöntőben küzdenek, hogy vasárnap a legfényesebb éremért játszhassanak a Hódtói Sportcsarnokban.

Előző sztori

Kajak-kenu: megvan az első szegedi érem a világkupán

Következő sztori

Építésügyi konferencia Szegeden - Nincs felkészülve az ágazat az új kihívásokra

Legutóbbi hasonló cikkek