Egyetem

How much is the fish? Angol nyelvből érettségiznek ma! (FRISSÍTVE)

How much is the fish? Angol nyelvből érettségiznek ma! (FRISSÍTVE)

2017. május 11., csütörtök
How much is the fish? Angol nyelvből érettségiznek ma! (FRISSÍTVE)
erettsegi_radnoti19_gs

Nyolc órától angol nyelvből érettségiznek a diákok csütörtökön. Az írásbeli vizsga négy részből tevődik össze. Cikkünk frissül.

10:55 A finish felé

Az utolsó részen dolgoznak már a középszintet író diákok. Egy 80-100 és egy 100-120 szóbál álló szöveget kell megalkotniuk.

10:40 Mégis nehéz valami: a nyelvhelyesség első feladata

Nehéznek ítélte meg a nyelvhelyességi feladatrészt az

Eduline-nak

nyilatkozó tanár. Úgy fogalmazott, hogy a "három feladat közül az első kérdései nem a középszintű érettségi, inkább egy felsőfokú nyelvvizsga szintjét célozták meg".

9:54 Csalagút, ír fesztivál és Wall Street

Csalagút, egy ír fesztivál és Wall Street a nyelvhelyességi feladatsorban. Erre 30 percük volt, összesen 18 pontot szerezhetnek. A Csalagútról és a fesztiválról szóló feladatnál megadott szavakkal kell kiegészíteni a szöveget, a legutolsónál pedig helyes igeidőbe kell tenni szavakat, vagy megfelelő raggal szükséges ellátni.

9:25 Nem nehéz az érettségi

- legalábbis az

Eduline

által megkérdezett szaktanár szerint. Az érettségi első részében négy feladat volt: egyben Stephen Hawking-idézetet olvashattak, egy másikban egy különleges kerékpárzárról szóló szöveget, a harmadikban a sziesztázás hatásairól anyagot és az utolsóban egy elveszett szemüvegről szóló írást.

Korábban írtuk:

Angol nyelvből írja meg az érettségi vizsga írásbeli részét az idegen nyelvből vizsgázók komoly hányada. Minimálisan változott az érettségi, megjelent egy új témakör, a gazdaság, a középszintű vizsga feladatai pedig B1-es szintűek lettek, kikerültek az A2 szintűek. Tavaly

Aradi Csenge

nyelvtanár nagyon jó tanácsokkal látta el olvasóinkat, így most is csak akkori

anyagunkat

tudjuk ajánlani. A pedagógus felhívta a figyelmet, hogy minden feladatot inkább kétszer olvassanak át a vizsgázók. A hallott szöveg értésénél viszont már az első hallgatás közben érdemes kitölteni azokat a részeket, amelyeket megértünk. Az esszéknél érdemes figyelni arra, hogy inkább egyszerűbb szerkezeteket használjanak a diákok, ha bizonytalanok. Az idővel is fontos jól sáfárkodni. Középszinten 180, emelt szinten 240 perc áll rendelkezésre. Az előbbi esetében olvasott szöveg értésére 60 perc, a nyelvhelyességre 30 perc, a hallott szöveg értésére szintén fél óra, az íráskészségre pedig 60 perc áll rendelkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.